Politie Midden- en West Brabant

Trixtreinen pakket terecht

Datum: 8/8/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

ETTEN-LEUR: Een advertentie in een blaadje heeft geleid tot het terugvinden van een waardevolle partij Trixtreinen die vanuit Duitsland naar Nederland was verzonden. De partij was tijdens het bezorgen door een koeriersdienst kwijt geraakt. Een 47-jarige Bredanaar is gisteren aangehouden op de verdenking van heling.

Een 52-jarige verzamelaar van Trix modeltreinen uit Zierikzee kocht in april 2002 via een vriend in Duitsland een partij Trixtreinen met een verkoopwaarde van circa 3000 Euro. Het pakket zou via een koeriersbedrijf in Etten-Leur bezorgd worden. De waardevolle zending is wel bij het Etten-Leurse bedrijf ingeboekt, maar is vermoedelijk uit de bestelauto gestolen. De verzamelaar was hierdoor benadeeld omdat de zending maar voor 500 Euro verzekerd was.

Begin juli werd de man uit Zierikzee benaderd door een collega-verzamelaar, die via de club op de hoogte was van de diefstal. Deze man plaatst met regelmaat advertenties waarin hij Trixtreinen etc te koop vraagt. Een Bredanaar had de man gebeld en bood hem een doos met dergelijke modeltreinen aan. Uit de beschrijving die de verkopende partij gaf, kreeg hij het vermoeden dat het om de uit Duitsland afkomstige doos moest gaan. In overleg met de politie Etten-Leur hebben beide mannen een afspraak gemaakt met de verkopende partij. Het bleek inderdaad om de vanuit Duitsland verstuurde zending te gaan. Na enig loven en bieden werd de doos voor 500 Euro gekocht. De politie heeft gistermorgen de verkoper van deze doos, een 47-jarige Bredanaar in zijn woning aangehouden. De man verklaarde de doos onder een schaftkeet op zijn werk te hebben gevonden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt ter zake heling en diefstal. Hij heeft inmiddels de 500 Euro, door bemiddeling van de politie Etten-Leur die het onderzoek in deze verricht heeft, terug betaald.