Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Breda

Datum: 8/8/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

Aanrijding met doorrijding, pizzabezorger opgenomen in ziekenhuis

BREDA: Gisteravond heeft omstreeks 20.00 uur op de kruising Oranjeboomstraat-Langendijk te Breda een automobilist een bromfietser aangereden. De autobestuurder reed hierna door zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. De eigenaar van de auto meldde zich later op de avond op het politiebureau met het verhaal dat zijn auto was gestolen. Hij is aangehouden en vandaag in verzekering gesteld.

De bromfietser, een pizzabezorger, was vanaf de Ruitersboslaan de Oranjeboomstraat ingereden. Op de kruising met de Bontekoestraat / Langendijk bracht hij zijn voertuig tot stilstand. Hij wilde zijn weg vervolgen over de Oranjeboomstraat. De doorrijdende automobilist was vanaf de Langendijk de kruising opgereden en heeft de bromfietser geschept. Volgens het eerste onderzoek was hij bezig met een inhaalmanoeuvre en heeft hij de vluchtheuvel voor de kruising links gepasseerd. Het slachtoffer werd met een gecompliceerde beenbreuk opgenomen in het Amphiaziekenhuis.

De aanrijding werd veroorzaakt door een donkerblauwe Volkswagen Golf. Gisteravond meldde de eigenaar van deze auto zich op een politiebureau in Breda. Hij verklaarde dat zijn auto eerder op de avond in Breda gestolen was, terwijl de autosleutel nog in het contact stak. De politie vermoedt dat deze verklaring niet juist is en dat de man zelf gereden heeft. Hij is daarop aangehouden. Een hulpofficier van Justitie heeft de verdachte,een 34-jarige Bredanaar, in verzekering gesteld. Vanmiddag heeft de politie de auto omstreeks 12.30 uur, onbeheerd op de Heuvelbrink aangetroffen. Het team Tuinzigtlaan stelt een nader onderzoek in.

Snelkraak

BAVEL: Vannacht is omstreeks 06.00 uur een snelkraak gepleegd in een fotozaak in de Pastoor Doensstraat te Bavel.

Met een stoeptegel is de ruit van de voordeur ingeslagen. Gezien is dat één man in de winkel ging, terwijl een andere man, die een witte trui met capuchon droeg, op de uitkijk stond. De mannen stapten in een auto welke voor de winkel geparkeerd stond. Zij reden met gedoofde lichten weg in de richting van Gilze. Het betreft vermoedelijk een zwartkleurige Ford Sierra. De politie heeft met vier surveillanceauto's de omgeving afgezocht doch de daders niet meer aangetroffen. De omvang van de buit is nog niet bekend Het team Zuid-Oost stelt een nader onderzoek in.

Auto-inbreker aangehouden

BREDA: Een 35-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats is vannacht omstreeks 06.00 uur op de Chopinstraat te Breda op heterdaad aangehouden ter zake een auto-inbraak.

Een getuige meldde de politie vannacht dat een man aan het inbreken was in een auto op de Chopinstraat. De politie is daarop ter plaatse gegaan. De inbreker zat nog in de auto. Hij had in de auto golfspullen zien liggen die hij wilde stelen. Met een schaar had hij de ruit van het linkerachterportier ingeslagen. De man verklaarde cocaïne te gebruiken. De opbrengst van de goederen had hij echter willen gebruiken om eten van te kopen.

Diefstal auto

BREDA: Vanaf de Speelhuislaan is de afgelopen nacht ontvreemd een Smart vvk XD-LL-33. De auto is rood/zwart van kleur. Op de achterruit zit een sticker van Windows XP.