---

Ministerie van Defensie---

ISAF leidt workshop Afghaanse autoriteiten

07-08-2002

In de Afghaanse hoofdstad Kaboel werd gisteren (6 augustus) een workshop gehouden voor de Afghaanse ministeries van Defensie en Binnenlandse Zaken. Doel van de bijeenkomst, die werd geleid door de Nederlandse kolonel Henk de Koff, de Plaatsvervangend Commandant Kabul Multi National Brigade van ISAF, was goede afspraken te maken over de verantwoordelijkheden van beide ministeries op het vlak van de veiligheid in Kaboel.

De workshop vond plaats in een hotel, derhalve neutraal terrein voor de deelnemers van beide ministeries. Na de installatie van de nieuwe regering was niet bij alle partijen duidelijk wie verantwoordelijk is voor het handhaven van de veiligheid in de stad. Dit bemoeilijkt de coördinatie, wat natuurlijk niet gewenst is. Aan de workshop deden hoge vertegenwoordigers mee van beide ministeries. Tijdens de workshop is men tot een concept-overeenkomst gekomen waarin alle partijen het gezag van het garnizoen lijken te erkennen. De overeenkomst zal naar verwachting zaterdag a.s. wordt bekrachtigd.

Voor kolonel De Koff was de bijeenkomst een unieke ervaring. Het is natuurlijk al een belevenis op zich om hier een workshop te mogen leiden. Ondanks de belangen is het allemaal in redelijke verstandhouding verlopen met, na urenlang praten, mogelijk het gewenste resultaat. Het is en blijft een uniek land met unieke mensen"

Gerelateerde pagina's

* Afghanistan/Strijd tegen het terrorisme