HET NAT. PARK DE HOGE VELUWE

Muziek in Het Nationale Park De Hoge Veluwe

In augustus organiseert Het Nationale Park De Hoge Veluwe 2 unieke concerten, beiden uitgevoerd door talentvolle jongeren.

Op vrijdag 9 augustus treedt het Zomer Orkest Nederland op. Dit orkest speelt een repertoire, dat sterk gevarieerd is samengesteld: van Barok- tot Rockmuziek. Op deze wijze laten zij het publiek horen wat een harmonieorkest zoal kan spelen.

Op donderdag 29 augustus treedt de bigband 'Midland Youth Jazz Ochestra' (MYJO)in het Park op. Op hun tournee in Nederland en Duitsland doen ze De Hoge Veluwe aan waar ze fantastische bigband muziek zullen spelen.

MYJO is een swingende jazz bigband uit Birmingham (UK). Ook dit jaar is MYJO weer winnaar van de BBC prijs. Ondanks de jeugdige leeftijd (tot 25 jaar) is het orkest al 18 jaar ongeslagen BBC winnaar. In 2000 heeft MYJO de Nederlandse Big Band prijs voor Jazz gewonnen. Deze Britse topper speelt een gevarieerd repertoire van big band muziek. Tijdens het optreden in het Park zullen ze ondermeer ook de traditionele jazz en swing voor een breder publiek ten gehore brengen.

Beide optredens zullen in de openlucht plaatsvinden op unieke locaties in het Park. De bezoeker hoeft slechts entree voor het Park te betalen; de concerten zijn gratis. Naast concerten organiseert De Hoge Veluwe deze zomer nog meer activiteiten zoals dagsafari's en fotografiecursussen. Kijk voor meer informatie op: www.hogeveluwe.nl.