Persberichten politie Rivierenland

---

Donderdag, 08 augustus 2002

---

Verdachte aanrandingen in Elst legt bekennende verklaring af

ELST - Op 11 juli j.l. werden een 11-jarige en twee 13-jarige jongens slachtoffer van aanranding door een man toen zij aan het vissen waren in de Linge, langs de 1e Weteringsewal, in Elst. Gisteren, woensdag 7 augustus, heeft de politie van het district Rivierenland een 45-jarige man uit Zelhem gehoord over zijn mogelijke betrokkenheid bij deze aanrandingen. De man heeft hierover een bekennende verklaring afgelegd.

Uit het politieonderzoek naar de aanrandingen was naar voren gekomen dat de verdachte mogelijk voor een bedrijf in IJsselstein werkte. De politie van het district Rivierenland wist dit te achterhalen via de verklaringen van de drie aangerande jongens. Zij gaven in hun verklaringen, naast een signalement van de man, een beschrijving van een bedrijfsauto waarin de man reed. Navraag bij het bedrijf in IJsselstein leerde dat het mogelijk om deze 45-jarige man uit Zelhem zou gaan. Naar aanleiding van deze informatie is de afdeling Zeden van de politie in Doetinchem, waar Zelhem onder valt, geraadpleegd. Deze zelfde persoon bleek op dat moment vast te zitten in het huis van bewaring in Zutphen. De Zelhemmer was op 15 juli aangehouden wegens aanranding en stalking van twee jongens in zijn woonplaats.

Op woensdag 7 en dinsdag 6 augustus werd de verdachte gehoord door de politie van het district Rivierenland over zijn mogelijke betrokkenheid bij de aanrandingen in Elst. De drie slachtoffertjes hebben een confrontatie gehad met de man en gaven aan hem te herkennen. Gisteren heeft de man een bekennende verklaring afgelegd over de aanrandingen in Elst.

Na verhoor en opnemen van zijn verklaring, is de verdachte gisteren weer overgebracht naar het huis van bewaring in Zutphen.
---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl