Gemeente Rijswijk

LOGOZAGT.GIF (9997 bytes) Gemeenteberichten

Nieuw contract collectieve beveiliging bedrijventerrein in Rijswijk

De Stichting Collectieve Beveiliging Bedrijven Rijswijk (CBBR) heeft een nieuw contract getekend met Nederlandse Veiligheidsdienst voor de beveiliging van de Rijswijkse bedrijventerreinen.

De CBBR, is een publiek/private samenwerking van politie Haaglanden, de gemeente Rijswijk, de brandweer en het bedrijfsleven (Belangenvereniging Bedrijven Rijswijk, BBR).
De stichting heeft tot doel: het bevorderen van de veiligheid van de in Rijswijk gevestigde bedrijven/ instellingen. Sinds 1994 wordt in de avond, nacht en het weekeinde gesurveilleerd op de bedrijventerreinen en direct gereageerd op een alarmmelding bij de aangesloten deelnemers. Daarnaast heeft de surveillance ook tot taak rapport op te maken over ongewenste situaties in de openbare ruimte, zoals straatverlichting, milieuvervuiling, vandalisme en dergelijke

Per jaar zijn er gemiddeld zo'n 700 alarmmeldingen en wordt door de surveillance 60.000 km in rondes gereden over de bedrijventerreinen. In totaal zijn 116 bedrijven aangesloten bij het collectief. Op korte termijn wordt een nieuwe wervingsactie gestart om het aantal deelnemers te vergroten.

In 2001 was er gemiddeld 1 inbraak of poging daartoe per 4 weken. Van de 700 alarmmeldingen waren er 100 vanwege een technische storing, de overige meldingen waren in verband met niet goed afgesloten toegangshekken, ramen, deuren.

Ondanks een toename van de criminaliteit, een landelijke tendens overigens, is de criminaliteit op de Rijswijkse bedrijventerreinen, op de uren dat de surveillance actief is, relatief laag. De meeste criminaliteit vindt overdag plaats. Reden waarom op initiatief van de stichting samen met de gemeente in een projectgroep wordt gewerkt aan het keurmerk "Veilig Ondernemen" voor het bedrijventerrein de Plaspoelpolder. Uitgangspunt hierbij is een inventarisatie van de problemen op het gebied van veiligheid en criminaliteit en een daarop afgestemd plan van aanpak.



Activiteiten jongerenwerk gaan gewoon door
Geen gemeentelijke activiteiten in de Smeltkroes tijdens vakantieperiode

Alle gemeentelijke activiteiten die vanuit het multifunctioneel centrum De Smeltkroes aan het Pieter Postmapad worden georganiseerd, komen tijdens de zomervakantie te vervallen. Ook het spreekuur van de wijkagent gaat in deze periode niet door. Het centrum is voor deze activiteiten gesloten tot maandag 2 september.
Dit betekent niet dat het gemeentelijk wijkbeheer in deze periode niet bereikbaar is. Het meldpunt openbare ruimte (telefoon: 070-3944247) dat ook in de Smeltkroes is gehuisvest, wordt doorgeschakeld naar de wijkpost aan de Huis te Landelaan 416 (nabij Benedictuskerk).

Jongerenwerk
De activiteiten vanuit de Smeltkroes die niet door de gemeente worden georganiseerd, vinden gewoon doorgang. Denk hierbij aan het jongerenwerk dat iedere woensdagavond van 19.00 tot 22.00 uur een instuif voor de jeugd organiseert. Voor nadere informatie over deze activiteiten kunt u bellen met de jongerenwerkster Karin van Frankenhuyzen, telefoon 06-20005703.



Baggerwerkzaamheden in Rijswijk

De gemeente is begonnen met het uitbaggeren van diverse sloten en vaarten in Rijswijk. Tevens worden diverse duikers schoongemaakt. Het omvangrijke werk, er wordt gewerkt in twee ploegen op wel meer dan 50 locaties in Rijswijk, duurt tot begin november van dit jaar.

De volgende watergangen komen onder meer aan bod:
* Van Vredenburchweg ter hoogte van Landgoed Te Werve en op de hoek met de Prinses Beatrixlaan;

* Julialaantje ter hoogte van het Von Fisennepark;
* vijver stadhuis Rijswijk;

* diverse watergangen in Plaspoelpolder en Muziekbuurt;
* Schaapweg ter hoogte van sportcentrum De Schilp;
* Generaal Spoorlaan tussen John F. Kennedylaan en Minister Van den Tempellaan en ter hoogte van de Terracottastraat;
* Cromhoutlaan, Bous de Jongpark, Prinses Margrietsingel en Laan Hofrust.

Uit onderzoek van slibmonsters is gebleken dat de bagger over het algemeen slechts licht verontreinigd is (klasse 1 en 2). Deze slib kan op de kant worden geborgen. In enkele gevallen is sprake van verontreinigde slib (klasse 3 en 4). Deze slib wordt afgevoerd naar een stortlocatie buiten de gemeente.
Slib die op de kant van de sloot wordt gezet moet enige tijd uitzakken. Hierdoor zal tijdelijk op deze plekken geen gras groeien. Later zullen deze plaatsen weer worden ingezaaid. Tijdens het baggeren en bij het transport van bagger bestaat de mogelijkheid dat de weg vuil wordt. De aannemer, de firma Van der Lee uit Bruchem, zal de weg zo snel mogelijk weer schoonmaken. Het schonen van de Rijswijkse watergangen is een jaarlijks terugkerende activiteit waartoe de gemeente verplicht is. Voor nadere informatie over deze baggerwerkzaamheden kan binnen de gemeente contact worden opgenomen met de heer M.W. Nijsse van de dienst Grondgebiedzaken, telefoon 070-3959322.

Bij de sectie Communicatie in het gemeentehuis liggen tijdens de openingsuren de tekeningen ter inzage waarop per locatie staat vermeld: de hoeveelheden bagger, de verontreinigingsklasse en de manier van verwerken. De sectie Communicatie is op werkdagen geopend van 08.30 tot 14.00 uur.



Geen inzameling grofvuil in vakantieperiode

In de zomerperiode wordt tot en met 1 september geen grofvuil op afroep ingezameld door Avalex.

Wel kunt u op vertoon van uw toegangspasje het grofvuil zelf inleveren bij het afvalbrengstation aan de Populierlaan 1. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 15.30 uur en op zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur (vergeet uw toegangspasje niet!).


aanvraag vrijstelling
Wet op de Ruimtelijke Ordening

De burgemeester van de gemeente Rijswijk brengt ter openbare kennis dat door A.H. Vrij Beheer B.V., een aanvraag om een vrijstelling van het bestemmingsplan is ingediend voor het oprichten van een geluidswal /overkapping op het perceel plaatselijk bekend Haantje 21f, kadastraal bekend gemeente Rijswijk sectie H nummer 488.
Het bouwplan is niet in overeenstemming met het geldende bestemmingsplan Rijswijk Zuid.
Aangezien het hier een bouwwerk van beperkte omvang betreft, overwegen burgemeester en wethouders van de gemeente Rijswijk vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

De bouw- en situatietekeningen liggen met ingang van 8 augustus 2002 veertien dagen, gedurende de openingstijden van 08.30 tot 12.00 uur, ter inzage bij de afdeling Vergunningen en Handhaving, sectie Bouw- en Woningtoezicht, kamer 008, De Bruyn Kopsstraat 4 (dependance gemeentehuis).

Gedurende deze termijn kan eenieder tegen het verlenen van de vrijstelling schriftelijk bezwaren indienen bij burgemeester en wethouders.



Gebruiksvergunningen brandweer

Met ingang van vrijdag 9 augustus 2002 liggen de volgende gebruiksvergunningen gedurende een termijn van zes weken ter inzage bij de brandweer, afdeling preventie, Jacob van Offwegenlaan 55 (uitsluitend op afspraak en tijdens kantooruren):
* HCI Holland XVIII Gmbh & Co KG, kantoorgebouw "Atlantis", Polakweg 13-20;

* Eetcafé De Halve Maan, Lange Kleiweg 1

Bij afgifte van de gebruiksvergunningen gaat het om de controle op het brandveilig gebruik van een bouwwerk. Iedere belanghebbende is gedurende de termijn van terinzageligging gerechtigd tegen een gebruiksvergunning bezwaar in te dienen. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Rijswijk, Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk.



Bouwaanvragen en -meldingen

Burgemeester en wethouders van Rijswijk brengen ter openbare kennis dat de volgende bouwaanvragen zijn ontvangen:

* het vergroten van een woning d.m.v. een dakopbouw te: Rieteiland 64; ingediend: 24-07-2002;

* het oprichten van een dakterras te: Strijplaan 178; ingediend: 22-07-2002;

* het verbouwen van een kantoorgebouw te: Verrijn Stuartlaan 7; ingediend: 24-07-2002;

* het uitbreiden van de bevoorradingsruimte van een supermarkt te: Dr. H. Colijnlaan 204; ingediend: 22-07-2002;
* het plaatsen van een aantal mobiele units (prins mauritslaboratorium) te: Lange Kleiweg 137; ingediend: 22-07-2002;
* het veranderen van een ketelhuisinstallatie te: Ocarinalaan 2 T/M 146; ingediend: 18-07-2002;

* het plaatsen van een balkon achterzijde te: Rembrandtkade 196; ingediend: 22-07-2002;

* het oprichten van een verdiepte fietsenberging in voortuin te: Geestbrugweg 55; ingediend: 22-07-2002;

* het geheel vernieuwen van een bijkeuken te: Julianastraat 62; ingediend: 24-07-2002;

* het oprichten van een berging te: Resedastraat 1 I/Haagweg 68; ingediend: 25-07-2002;

* het oprichten van een scootermobielberging te: Willem Marisstraat 10; ingediend: 18-07-2002;

* het samenvoegen van 2 woningen (interne verbouwing) te: Caan Van Necklaan 24; ingediend: 24-07-2002;

* het gedeeltelijk vergroten van een woning d.m.v. een dakopbouw te: Rieteiland 1; ingediend: 26-07-2002;

Burgemeester en wethouders van Rijswijk brengen ter openbare kennis dat de volgende melding(en) zijn ontvangen;

* het oprichten van een kweekkas te: Lange Kleiweg 120, Kavel 85 ingediend: 24-07-2002

* het oprichten van een abri met informatiezuil te: Prinses Beatrixlaan ingediend: 22-07-2002



Bouw- en sloopvergunningen

Burgemeester en wethouders van Rijswijk brengen ter openbare kennis dat, met ingang van 8 augustus 2002, voor eenieder bij de afdeling Vergunningen en Handhaving, sectie Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente Rijswijk, De Bruyn Kopsstraat 4, iedere werkdag geopend van 09.00 uur tot 12.00 uur, de volgende bouwvergunningen ter inzage liggen:

* het oprichten van een berging aan de Jaagpad 16/17, verleend en verzonden: 31 juli 2002

Iedere belanghebbende is tot uiterlijk zes weken na de datum van verzending gerechtigd tegen een bouwvergunning bezwaar in te dienen. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Rijswijk, Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk.



O
ntwerpbeschikking
Wet Milieubeheer

Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken bekend dat zij voornemens zijn positief te beschikken op de aanvraag om vergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor de volgende inrichting:
1. Prinses Beatrixlaan, nabij A4, een inrichting voor de opslag en rijping van klasse 2 baggerspecie.

Gewezen wordt op het feit dat de milieuvergunning wordt verleend voor een periode van maximaal 24 maanden. Ter bescherming van het milieu zijn aan bovengenoemde ontwerpvergunning diverse voorschriften en/of beperkingen verbonden.

De ontwerpbeschikking ligt vanaf heden gedurende vier weken (tot en met 5 september 2002) ter inzage bij de afdeling Vergunningen en Handhaving, sectie Milieu en APV van de Dienst Grondgebiedzaken, gevestigd aan de De Bruyn Kopsstraat 4 te Rijswijk, op alle werkdagen geopend van 08.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.00 uur. Bovendien liggen de stukken gedurende deze termijn iedere maandagavond ter inzage in de Brandweerkazerne, Jacob van Offwegenlaan 55 van 17.00 tot 20.00 uur.
Schriftelijke bedenkingen kunnen tot genoemde datum door eenieder worden gezonden aan het College van burgemeester en wethouders, Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk. Ook kunnen in deze periode mondelinge bedenkingen worden ingediend na telefonische afspraak via 070-39 59 870.

Degene die bedenkingen indient kan aan het college verzoeken zijn/haar persoonlijke gegevens niet bekend te maken.



Openingstijden stadhuis

Stadhuis Rijswijk,
Generaal Spoorlaan 2,
Postbus 5305,
2280 HH Rijswijk.
Telefoon 070-3959911.
Fax 070-3959588.
Internetadres: http//www.rijswijk.nl
E-mailadres: Stadhuis@rijswijk.nl

Openingstijden:
Afdeling Burger-, Woon- en Zorgzaken van maandag tot en met vrijdag van 8.30 -14.00 uur en donderdag van 17.00 -19.00 uur. Team Communicatie van maandag tot en met vrijdag van 8.30-14.00 uur. Gemeentearchief van dinsdag tot en met vrijdag van 9.00-16.00 uur. De afdeling Sociale Zaken van 8.30 - 12.30 uur en van 13.00 - 16.30 uur.
De overige afdelingen in het stadhuis zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 -12.30 uur.




Afdeling Bestuursondersteuning en Communicatie. © 2002 Gemeente Rijswijk. Alle rechten voorbehouden.