Ingezonden persbericht

Nieuwsvan.nu, 9 augustus 2002


1 Miljoen bezoekers nieuwswebsite!


Vandaag begroet de 1 jaar oude nieuwswebsite Nieuwsvan.nu zijn miljoenste bezoeker.

Nieuwsvan.nu is en verzameling nieuwskoppen van Nederlandse en Belgische nieuwsbronnen. Op het eerste gezicht lijkt Nieuwsvan.nu heel veel op de collegawebsite kranten.com, maar is het in geen geval.

De site kranten.com laat namelijk koppen zien van kranten op het Internet. Deze worden 1 a 2 keer per dag ververst. Nieuwsvan.nu laat de actuele nieuwskoppen zien en wordt elke 5 minuten ververst. Als er iets in de wereld gebeurd, staat het maximaal 5 minuten nadat het gepubliceerd is op Nieuwsvan.nu. De websites kranten.com en Nieuwsvan.nu zijn dus aboluut niet te vergelijken.

Bij de aanslagen van 11 september werd het eerste record gemaakt van 1100 bezoekers op 1 dag. Op dit moment, in komkommertijd heeft Nieuwsvan.nu 4000 bezoekers per dag.

Maandelijks groeit het aantal bezoekers ( en ook het aantal pageviews) en de verwachting is dat het aantal bezoekers de komende tijd nog in grote stijgende lijn verder zal toenemen.. Daarnaast groeit het aantal leden van de dagelijkse nieuwsbrief, die elke dag na lunchtijd verstuurd wordt aan inmiddels zo'n 1000 E-mailadressen.