Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 9-08-2002
Persberichten district Sittard (HP 15.30 uur) Vrijdag, 9 augustus 2002

Roosteren, rijden onder invloed:
De politie heeft donderdagavond 8 augustus 2002 tegen een 49 jarige inwoner van Sint Joost proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
Het alcoholgebruik van de automobilist uit Sint Joost werd omstreeks 23.25 uur vastgesteld bij een routinecontrole op de Maaseikerweg te Roosteren. Bij het eerste contact met de bestuurder werd bij deze een alcohollucht waargenomen waarna een alcoholblaastest afgelegde diende te worden. Deze blaastest gaf aan de er alcohol in het spel was. De bestuurder werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar de medewerking verleend diende te worden aan een ademanalyse. Echter de analyse gaf geen geldige uitslag waarna een politiearts een bloedproef van de automobilist afnam. Het bloedmonster zal voor het vaststellen van het alcoholpromillage gezonden worden naar het Forensisch Instituut te Rijkswijk. Tegen de inwoner van Sint Joost werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 24 uur in zijn bezit.

Sittard, winkeldiefstal:
De politie heeft donderdagmiddag 8 augustus 2002 tegen een 40 jarige inwoner van Maastricht proces-verbaal opgemaakt wegens het plegen van een winkeldiefstal.
Een politiepatrouille zag donderdagmiddag omstreeks 15.30 uur dat een man zich in de bossages langs de Steenweg te Sittard ophield. Benieuwd wat de man daar aan het doen was werd een kijkje genomen. De man bleek een plasticzak met zich te dragen van een supermarkt. Echter bij het aanspreken van de man was deze plasticzak echter verdwenen. Na een zoektocht in de bossages werd de plasticzak aangetroffen waarin diverse goederen afkomstig uit een drogisterij in aanwezig waren. De man kon daarover geen plausibele verklaring geven. De man werd daarop aangehouden waarna hij voor verder onderzoek aan het politiebureau werd ingesloten. Bij zijn insluiting kwamen uit zijn kleding twee nieuwe reiswekkertjes te voorschijn. Ook hiervan was het vermoeden dat deze van diefstal afkomstig waren.
Bij onderzoek bleek dat de in de plasticzak aangetroffen spullen afkomstig waren van een drogisterij gevestigd aan de Limbrichterstraat te Sittard. Daar had de aangehouden verdachte voor 106 euro aan scheermesjes en 20 tubes tandpasta ontvreemd. Waar de reiswekkers vandaan zijn moet nog achterhaal worden.
Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt. Hij zal zich in het kader van snelrecht in oktober 2002 bij de Officier van Justitie moeten verantwoorden. De gestolen spullen waarvan de eigenaar bekend was zijn inmiddels teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.