Ingezonden persbericht


De Kapitaaldag, neem eens een kijkje in de wereld van investeerders!

Veel ondernemers hebben een verkeerd of onvolledig beeld van investerend Nederland. Het vinden van goede financieringsmogelijkheden blijkt voor veel ondernemers daarom lastig te zijn. Er spelen vragen als: Bij welke partij moet ik zijn? Is mijn idee wel goed genoeg voor een echte investeerder? Wil ik wel een deel van mijn bedrijf afstaan aan een derde? De antwoorden op deze en andere vragen vinden startende en groeiende bedrijven op 'De Kapitaaldag', op vrijdag 6 september 2002 in Utrecht.

Initiatiefnemers Syntens, innovatienetwerk voor ondernemers, en de Junior Kamer willen ondernemers tijdens deze bijeenkomst inzicht geven in de gehele kapitaalmarkt. Een ondernemer die kapitaal nodig heeft, denkt in het algemeen direct aan een bank. Begrippen als risicokapitaal en particuliere investeerders zijn weliswaar redelijk bekend, maar roepen toch vaak onterecht terughoudendheid op bij de ondernemer.


Kennismaken met investeerders
Tijdens de Kapitaaldag maken bezoekers op interactieve wijze kennis met de diverse kapitaalverstrekkers. Op het programma staan interessante presentaties van vooraanstaande sprekers. In de middag vinden uitdagende workshops en trainingen plaats, die toegang geven tot de denkwereld van de investeerder. De gehele dag is het mogelijk om bij de aanwezige kapitaalverstrekkers onafhankelijke voorlichting over financieringsmogelijkheden te krijgen. Natuurlijk biedt de dag ook vele gelegenheden om te netwerken met collega-ondernemers en investeerders. Een dag vol praktische tips over het vinden van een investeerder!


Presentaties door bezoekers
Uniek in het programma is de door Skillcity Utrecht gepresenteerde 'Innovation Circle'. Hierin presenteren twee deelnemers zich uitgebreid aan een forum van investeerders en adviseurs. Door de investeringsrondes ervaart de bezoeker zelf de aandachtspunten van investeerders bij het waarderen van een ondernemer en zijn bedrijf. Een leerzame ervaring die leidt tot een kritische blik op de eigen onderneming!

Daarnaast krijgen ondernemers de kans om het eigen bedrijf in het kort te presenteren aan de aanwezige investeerders. De 'one-minute-elevator-pitches' bieden een ideale kans om een goede eerste indruk te maken op investeerders én collega-ondernemers.


Herkenbare vragen?
De Kapitaaldag geeft antwoord op de volgende vragen die spelen als bedrijven op zoek zijn naar een investeerder:

- Welke vorm van financiering past het best bij mijn bedrijfssituatie?
- Voor welke bedragen klop ik bij welk soort investeerder aan?
- Wat zijn de mogelijkheden bij en de consequenties van de verschillende kapitaalverstrekkers?

- Hoe kunnen verschillende soorten kapitaalverstrekkers elkaar ondersteunen?
- Hoe zelfstandig blijft mijn bedrijf als ik met een investeerder in zee ga?
- Aan welke punten moet mijn businessplan voldoen?
- Hoe presenteer ik mijn businessplan aan investeerders?
- En, hoe overtuig ik een investeerder van mijn plannen?

Aanwezige partijen
De Kapitaaldag vindt voor het tweede achtereenvolgende jaar plaats. Aanwezige partijen zijn informal investors, fondsen, incubators, accelerators, participatiemaatschappijen, banken, subsidieverstrekkers en andere soorten investeerders. Tijdens de Utrechtse Kapitaaldag zijn onder andere Parcom Ventures, ING Bank, Twinning, PriceWaterhouseCoopers, Senter, Skillcity Utrecht, Venturion, Yupango en Grinwis & Partners aanwezig.


Inschrijven
Belangstellenden kunnen zich inschrijven op de website www.kapitaaldag.nl. De deelnamekosten bedragen ? 125,-, inclusief lunch, de exclusieve informatiemap en een netwerkborrel. Gezien de beschikbare ruimte en de enorme belangstelling vorig jaar, raadt de organisatie ondernemers aan zich tijdig in te schrijven.

De Kapitaaldag vindt dit jaar nog tweemaal plaats: in Maastricht (MECC, 11 oktober) en in Amsterdam (ING Bank, 22 november). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de organisatie van de Kapitaaldag, telefoon 0165 - 330 802.

EINDE PERSBERICHT