Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 9 augustus 2002, district Oosterhout

Datum: 9/8/2002
Auteur: Jeroen Steenmeijer

Teams Werkdam Woudrichem:
Auto gestolen
WERKENDAM: In de avonduren van 8 augustus 2002 is uit de Calandstraat te Werkendam een personenauto gestolen. Het gaat om een zwarte Volkswagen Polo voorzien van het Nederlandse kenteken 78-FR-ZB.

Winkeldievegge opgepakt
WOUDRICHEM: In Woudrichem arresteerde de politie op 08 augustus 2002 rond 14.45 uur een 31- jarige vrouw. Zij wordt verdacht van twee winkeldiefstallen bij twee verschillende winkels in Woudrichem. Ze stal diverse goederen, voornamelijk levensmiddelen, met een totale waarde van 43,00 euro. Het gaat om de 32 jarige M.V. uit Woudrichem. De politie stelde haar na verhoor weer in vrijheid. Zij kreeg daarbij een dagvaarding overhandigd voor de terechtzitting.

Auto-inbraken in Hank
HANK: In de nacht van 8 augustus 2002 is er ingebroken in een personenauto die geparkeerd stond in de Frans Hanegraafstraat te Hank. Uit de auto verdwenen op onrechtmatige wijze de radio/cd/speler met ingebouwd navigatiesysteem, cds en kleding. Diezelfde nacht is ook in twee autos ingebroken die aan de Kurenpolderweg te Hank stonden Uit deze autos zijn de autoradios en enkele kleine goederen gestolen.

Team Loon op Zand:

Gevel inbreker op heterdaad betrapt
KAATSHEUVEL: Twee buurmannen arresteerden op 8 augustus 2002, omstreeks 22.45 uur, een inbreker die zij op heterdaad betrapten. De bewoner van een woning aan de IJssel in Kaatsheuvel merkte dat er een onbekend iemand in zijn slaapkamer was binnen gedrongen. Hij waarschuwde direct zijn buurman en samen konden ze de inbreker overmeesteren en aanhouden. Ze droegen de inbreker direct over aan de politie. Het bleek dat de inbreker via een niet-geheel-afgesloten raam op de 1e verdieping binnen was geklommen. Kort na zijn aanhouding werd hij overgedragen aan de politie. De verdachte is ingesloten in het bureau van politie. Het gaat om een 22-jarige inwoner van Werkendam. De politie onderzoek of de man iets te maken heeft met de recente inbraken waarbij de inbreker volgens eenzelfde methode werkte.

Team Geertruidenberg Drimmelen:

Beledigen politie kost 220,- euro
MADE: Donderdagavond 08 augustus 2002 bekeurde de politie twee jongeren omdat zij op de Geraniumstraat te Made op een bromfiets reden, zonder dat zij een valhelm droegen. Een van hen scheurde voor de ogen van de politieagenten de bekeuring kapot. Daarna stak hij zijn middelvinger omhoog. Het mag duidelijk zijn dat de politie dit soort gedrag niet tolereert. De politie hield deze 18-jarige inwoner van Hooge Zwaluwe dan ook aan en nam hem mee naar het politiebureau. Hier betaalde hij het transactievoorstel van 220,- euro waarna hij weer naar huis mocht. De bekeuring voor het niet dragen van de helm kostte hem nog eens 40,- euro.

Team Waalwijk:

Brutaal beroofd van gsm
WAALWIJK: Op vrijdag 09 augustus 2002, omstreeks 11.10 uur liep een man mobiel te bellen op het St. Jansplein te Waalwijk. Op dat moment kwam hem een jongeman achterop lopen die hem plotseling de mobiele telefoon uit zijn hand rukte. De dader ging vervolgens hardlopend vandoor. De berover is een blanke jongeman van ongeveer 25 jaar oud. Hij had donkerbruin stekeltjes haar. De dader was gekleed in een spijkerbroek en mouwloos wit T-shirt.

Aanhouding winkeldief
WASPIK: De politie arresteerde op vrijdagochtend 09 augustus 2002, omstreeks 10.10 uur, een winkeldief. Het gaat om een 55 jarige man uit Waspik, die uit een winkel aan het Dorpsplein een pakje shag had gestolen. Het was de eerste keer was dat hij voor een dergelijk feit was aangehouden. Hij kreeg daarom een schikkingsvoorstel 120,- euro aangeboden. De man heeft deze boete betaald en is inmiddels weer in vrijheid gesteld.