Nieuwsbericht

vrijdag 9 augustus 2002, 17.15 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Aanrijding door achteruit rijdende auto
Heerhugowaard, donderdag 8 augustus 2002.
Op de P.C. Hooftlaan is rond 17.30 uur een aanrijding gebeurd. Een 19-jarige man uit Heerhugowaard reed met zijn auto opeens achteruit waarbij hij tegen een 43-jarige fietser en tevens plaatsgenoot reed. De autobestuurder zegt de man niet gezien te hebben. De fietser kon de auto nog enigszins ontwijken, maar liep wel een pijnlijke rechterknie op, de fiets is verbogen. De auto heeft slechts een deukje onder een achterlicht . Tegen de automobilist wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal auto's
Alkmaar, donderdag 8 augustus 2002.
Tussen 20.00 en 21.10 uur is een aan de Pettemerstraat geparkeerd staande Audi A4 gestolen. De auto draagt het kenteken LG-PJ-74. Van een parkeerterrein aan de Wortelsteeg is een rode Opel Kadett gestolen. De auto heeft het kenteken TR-48-XV. In de auto lag een volle gereedschapskist. De auto is gestolen tussen donderdag 8 augustus 16.00 uur en vrijdagmiddag 14.00 uur.

Drankrijder aangehouden
Castricum, vrijdag 9 augustus 2002.
Tijdens een alcoholcontrole aan de Beverwijkerstraatweg is rond 02.45 uur een 26-jarige man uit Limmen aangehouden. Bij het blazen bleek hij ruim 2 ½ maal de maximum toegestane hoeveelheid alcohol te hebben genuttigd.

Alkmaar, vrijdag 9 augustus 2002.
Rond 08.30 uur werd aan de Noorderkade een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Toen hij de politie opmerkte zette hij de auto aan de kant en nam de benen. Daarop zette de politie de achtervolging in. De man verklaarde bij zijn aanhouding dat zijn auto niet verzekerd was en daarom wegvluchtte. Toen bleek dat hij een andere dan zijn eigen naam opgaf, kreeg hij niet alleen vanwege onverzekerd rijden een bon, maar ook vanwege het opgeven van een valse naam.

NOORDKOP

Verbrand na vullen aansteker
Den Helder, vrijdag 9 augustus 2002.
Bij het vullen van een benzineaansteker heeft een 27-jarige vrouw uit Den Helder brandwonden opgelopen aan haar hoofd, borst en armen. Dit gebeurde in de tuin van haar woning aan de Hoogstraat, omstreeks 06.30 uur. Eerste hulp werd verleend in de vorm van een lauwe douche bij de buren. Vermoedelijk heeft een flesje wasbenzine vlam gevat en is daardoor ontploft, waardoor het slachtoffer verbrandingswonden opliep. De brandweer heeft de brand die daarop ontstond in de tuin geblust. De vrouw is voor behandeling naar het Gemini Ziekenhuis gebracht.

Bekeuringen en invordering rijbewijzen voor overtreding verkeersregels 't Zand, donderdag 8 augustus 2002.
Met een onopvallende motorfiets is tussen 16.30 en 22.00 uur gecontroleerd op gedragsregels in het verkeer. Daarbij zijn vijf procesverbalen uitgeschreven voor de volgende feiten: het overschrijden van de maximum snelheid van 80 km/u met 121 km/u en geen gordel dragen, rijden met 122 km/u, en het rijden over een doorgetrokken streep.Tweemaal werd het rijbewijs ingevorderd: van een 27-jarige man uit Den Helder die met 157 km/u over de weg scheurde en van een 42-jarige man uit Hoofddorp die ook te snel reed met 139 km/u.

Rijden met slok op
Schagen, donderdag 8 augustus 2002.
Op de Houtduif is een 54-jarige automobilist uit Schagen rond 21.45 uur aangehouden. Door zijn opvallend rijgedrag liep hij in de kijker. Bij een alcoholtest bleek hij ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gebruikt. De man krijgt hiervoor een proces-verbaal.

Neppistool ingenomen
De Koog, vrijdag 9 augustus 2002.
Rond 02.00 uur viel tijdens het fietsen over de Dorpsstraat een op een pistool lijkend voorwerp uit de broekzak van een 17-jarige inwoner uit Den Helder. Een opmerkzame dorpswacht zag dat en constateerde dat het om een goedlijkend neppistool ging. Hij heeft de knaap aangehouden en later aan de politie overgedragen. De jongen heeft afstand van het speelgoed gedaan. Een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Drie dieven op heterdaad betrapt bij stelen fietsen Den Helder, vrijdag 9 augustus 2002.
Drie verdachten zijn rond 02.30 uur aangehouden wegens het stelen van twee fietsen. Ze hadden de fietsen uit een kelderbox van een woning aan de Oostlootstraat ontvreemd. Een vierde medeplichtige heeft weten te ontsnappen. Het gaat hier om mannen in de leeftijd van 18, 19 en 24 jaar, allen afkomstig uit Den Helder. Ze krijgen een proces-verbaal.

Aanrijding op rotonde
Den Burg, vrijdag 9 augustus 2002.
Rond 11.45 uur was er een aanrijding op de rotonde Emmalaan/Schilderend. Een 49-jarige inwoner uit Oudeschild verleende met een bestelbus geen voorrang aan een 50-jarige fietser uit Dusseldorf, waardoor een aanrijding ontstond. De Duitser liep schaafwonden op. Beide voertuigen hebben geen zichtbare schade opgelopen.

WESTFRIESLAND

Dodelijk ongeval
Bovenkarspel, vrijdag 9 augustus 2002.
Een 33-jarige man uit Blokker is dodelijk verongelukt. Vanochtend rond 07.30 uur werd een grasmaaimachine met cabine op de kop in de sloot langs de Veilingweg aangetroffen. Een politieagente heeft samen met een getuige het slachtoffer uit de onder water gelopen cabine gehaald. Ter plekke is nog met reanimatie geprobeerd de man te redden, maar het mocht niet meer baten. Een traumahelikopter, brandweer en ambulance waren al gauw ter plekke. De oorzaak van het te water raken van de maaimachine is nog onbekend.

Vrachtwagenchauffeur belandt in sloot
Opmeer, donderdag 8 augustus 2002.
Op de Gouwe is rond 19.30 uur een vrachtwagenchauffeur met zijn voertuig in de berm beland, vervolgens tegen een brug aangereden om daarna in de sloot tot stilstand te komen. Oorzaak hiervan was een wesp in de cabine die de chauffeur hinderde. Bij pogingen om de wesp te verwijderen is hij de controle over het stuur verloren. De man is met onbekend letsel naar het St. Jan Ziekenhuis gebracht. De brug is geheel vernield, de vrachtwagen liep zware schade op aan voor- en rechterkant. Politie heeft de weg afgezet tot 00.15 uur. De brandweer heeft de weg schoon gemaakt.

Snelheidscontroles
Medemblik, donderdag 8 augustus 2002.
Tussen 14.30 en 15.00 uur werd op de Randweg op snelheid gecontroleerd. De maximum snelheid is 50 km/u, de hoogst gemeten snelheid was 64 km/u. Er zijn vier procesverbalen uitgeschreven. Later werd gecontroleerd op de Overtoom tussen 16.00 en 16.45 uur waarbij acht procesverbalen werden geschreven wegens te hard rijden. Hoogst gemeten snelheid was 64 km/u waar 50 km/u is toegestaan. Ook voor het inhalen aan de linkerkant van een vluchtheuvel werd een proces-verbaal opgemaakt. Een autobestuurder die de eerste keer al tegen de lamp liep werd bij de tweede controle opnieuw wegens te hard rijden bekeurd.

Mishandeling na avondje uit
Hoorn, vrijdag 9 augustus 2002.
In een uitgelaten stemming na een avondje stappen in de stad liep een stel vrienden door de van Beijerenstraat. Omstreeks 02.20 uur kwam het clubje een voor hen bekende man tegen en riep één van hen "hé" naar hem. De man, een 30-jarige inwoner uit Hoorn was daar echter niet van gediend. Hij werd kwaad, gooide zijn fiets neer en begon te schoppen en te slaan. Daarbij heeft een 18-jarige jongen, eveneens uit Hoorn, verwondingen aan het hoofd opgelopen. Ook zijn 20-jarige broer en een 19-jarig meisje liepen klappen op. De inmiddels gealarmeerde politie heeft de verdachte vrijwel onmiddellijk kunnen aanhouden. Bij zijn aanhouding werd de man beledigend naar de agent. Daarvan is door de agent aangifte gedaan. De man is meegenomen naar het politiebureau en een proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt. De 18-jarige Hoornaar die de meeste verwondingen opliep en het meisje zijn naar het St. Jan Ziekenhuis gebracht.

Aanrijding op kruising
Hoorn, vrijdag 9 augustus 2002.
Op de kruising Koepoortsweg/Johannes Poststraat was er rond 11.30 uur een aanrijding tussen een automobilist en een bromfietser. Een 35-jarige automobilist uit Hoorn verleende geen voorrang aan een 17-jarige bromfietser uit Zwaag, waardoor een aanrijding ontstond. De bromfietser liep daarbij schaafwonden op aan een been. Zowel de auto als de bromfiets hadden beschadiging aan de voorkant.