Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 9-08-2002 2e persbericht 9 augustus 2002

Persberichten uit de regio:

Helmond: Auto gestolen
Vanaf de Waart is tussen maandagavond 23.30 uur en vrijdagochtend 10.30 uur een blauwe Volkswagen Golf met het kenteken RP-35-HN weggenomen.

Best: Snelheidscontrole
Op de Eindhovenseweg Zuid zijn vrijdag tussen 8.35 en 11.00 uur 867 voertuigen op snelheid gecontroleerd. 83 bestuurders kregen een bekeuring omdat ze harder reden dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 132 km/u.

Gerwen/Nuenen: Verdachten met verboden wapen aangehouden De politie kreeg vrijdagmiddag een melding dat er op de Gerwenseweg vanuit een auto geschoten werd met een wapen. Hierop werd direct een onderzoek ingesteld. Op de Europalaan in Nuenen konden vervolgens rond 13.20 uur twee verdachten, een 19-jarige inwoner van Gerwen en een 21-jarige jongen uit Delft, aangehouden worden. In hun voertuig werd een op een vuurwapen lijkend voorwerp aangetroffen. Het gaat om een wapen waarmee plastic balletjes afgeschoten kunnen worden. Het wapen is in beslag genomen en de verdachten zijn voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Oirschot: Inbraak in bedrijf
In een bedrijf aan de Beerseweg is in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. De dader kwam binnen door een ruit te vernielen aan de achterkant van het pand. Uit het bedrijf wordt een kassa vermist met een nog onbekende inhoud.

Valkenswaard: Zakkenrollerij
Op de Markt is donderdag tussen 10.30 en 11.50 uur een 20-jarige inwoonster van Bergeijk het slachtoffer van een zakkenroller geworden. De vrouw was op de Markt boodschappen aan het doen. Toen zij later de portemonnee uit haar tas wilde halen was deze verdwenen. In de portemonnee zaten ongeveer 65 Euro en een bankpasje.

Vessem: Loader gestolen
Uit een open schuur aan de Ingenieur van Meelweg is tussen donderdagavond 18.30 uur en vrijdagochtend 7.00 uur een rode loader van het merk Schaffer, type 442, gestolen. De loader is afgesloten in de schuur neergezet.