Gemeente Leeuwarden

Pontje Prinsentuin in augustus weer in de vaart !

Prinsentuin boten Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten met ingang van 6 augustus het pontje tussen de Noordersingel en de Prinsentuin weer in de vaart te brengen. Het is een incidentele maatregel voor de hele maand augustus. De grote drukte van schepen in de Prinsentuin aan beide zijden van de gracht in deze zomerperiode heeft tot overlast geleid voor zowel bewoners als voor schepen aan de Noordersingel.

Opvarenden van schepen aan de Noordersingel moeten een flinke wandeling maken om de was- en toiletruimte in de Prinsentuin te bereiken. Dit geeft ontevredenheid bij deze bezoekers omdat iedereen hetzelfde havengeld betaalt. Bovendien kan het tot onhygiënische lozing van reservoirs van chemische toiletten e.d. in het water leiden.

Om aan deze ongewenste en onhygiënische situatie een einde te maken, heeft het College besloten met ingang van dinsdag 6 augustus tot het einde van de maand augustus het pontje tussen de Noordersingel en de Prinsentuin weer in de vaart te brengen. De kosten van maximaal 5000 worden betaald uit de GSB-middelen voor veiligheid en leefbaarheid binnenstad. In 2000 en 2001 werd het pontje gesponsord. Voor dit jaar was er geen geld beschikbaar.