Gemeente Baarn

Overeenstemming over aanpak rattenplaag Kettingweg

09-08-2002

Overlast wordt met onmiddellijke ingang te lijf gegaan

BAARN - De Gemeente Baarn gaat de overlast door ratten rond een woning aan de Kettingweg met onmiddellijke ingang te lijf. Donderdag 8 augustus is in overleg met de bewoners van het pand overeenstemming bereikt over het snel aanpakken van de problematiek.

Direct na het bereiken van overeenstemming zijn omwonenden aan de Kettingweg, die eerder in een brief aan het gemeentebestuur hun zorg over de situatie hadden uitgesproken, op het gemeentehuis geïnformeerd over de te nemen stappen. De omwonenden hebben ingestemd met het voorgestelde proces en spraken de hoop uit dat ze in de toekomst van de rattenproblematiek verlost zullen zijn. De omwonenden gaven ook aan zeer begaan te zijn met de ontstane situatie.

Vrijdag 9 augustus is begonnen met de bestrijding van de rattenplaag. In overleg met het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen (KAD) te Wageningen is een verdelgingsplan opgesteld. Een gespecialiseerd bedrijf neemt de bestrijding ter hand. Het is de verwachting van het KAD en het bestrijdingsbedrijf dat de rattenplaag binnen een maand is verholpen.

Relevante informatie:
Ongediertebestrijding