Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-08-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 09.30 uur

Winkeldief aangehouden

MAARSSEN Winkelpersoneel hield donderdagmiddag na een achtervolging bij het postkantoor een winkeldief aan.

Personeel van de winkel aan het Bisonspoor had rond 16.00 uur in de gaten dat de man goederen wilde meenemen zonder te betalen. De man werd aangesproken en toen de goederen waren ontdekt zette hij de sprint in. Vier personeelsleden renden achter de man aan en werden geholpen door aanwijzingen van het publiek. Bij het postkantoor hield het personeel de man aan. Hij wilde weer weg, maar kon door het personeel worden vastgehouden tot de politie arriveerde. De winkeldief bleek een 32-jarige Amersfoorter te zijn. Hij bleef ontkennen. Proces-verbaal is opgemaakt en justitie zal de straf bepalen.

Opnieuw gepakt

MONTFOORT Een achttienjarige bromfietser uit Montfoort reed donderdagmorgen rond 08.30 uur onverzekerd, te snel en zonder helm over de M.A. Reinaldaweg. De agent herkende de jongen, omdat hij hem zon twee weken geleden ook al had bekeurd wegens onverzekerd brommeren.

De jongeman kreeg bekeuringen voor het rijden zonder helm, onverzekerd rijden en te veel vermogen. De brommer bleef op het bureau achter; de jongeman moet eerst komen aantonen dat zijn tweewieler verzekerd is, dan krijgt hij hem terug.