Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-08-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.45 uur

Geleende auto

UTRECHT- Op donderdagavond werd een jongen aangehouden na een wilde achtervolging. Omstreeks 23.40 uur zagen agenten de 17-jarige jongen uit Utrecht rijden over de Europabaan en wilden hem controleren en gaven hem een stopteken.

De bestuurder dacht hier kennelijk anders over en verhoogde zijn snelheid. De politie zette de achtervolging en ging met hoge snelheid over de Socrateslaan, Rijnlaan en de Jutfaseweg. De auto stuiterde over de weg en doordat het chassis van de auto soms de grond raakte vlogen de vonken onder de auto vandaan. Op de Reitdiepstraat gekomen rende de automobilist zijn woning binnen en sloot zich op het toilet op.

De moeder van de jongen sommeerde hem van het toilet uit te komen wat hij deed. De jongen had de auto van zijn moeder geleend en was een stukje gaan rijden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Man verzet zich

UTRECHT- Op donderdagmiddag werd een automobilist na verzet aangehouden.

Omtreeks 17.30 uur zagen agenten de 32-jarige man uit Utrecht met hoge snelheid rijden over de Seinedreef waarbij hij via een linksafstrook rechtdoor reed. De man kon na een korte achtervolging worden staande gehouden en kreeg een bekeuring voor zijn gedraging. De man wilde echter niet zijn naam opgeven en werd aangehouden. Hij begon zich toen hevig te verzetten en schopte en sloeg de agenten.

De man werd overmeesterd en overgebracht naar het bureau. Hier werd de man ingesloten voor verhoor. Een agent raakte licht gewond aan zijn zij.

Aanrijdingen letsel

UTRECHT- Op donderdagmiddag raakte een motorrijder gewond. Omstreeks 15.40 uur reed een 55-jarige motorrijder uit Utrecht over de Beneluxlaan. De man wisselde vervolgens van rijstrook en zag hierbij een 47-jarige automobilist uit Utrecht over het hoofd. Een aanrijding volgde en de motorrijder kwam ten val en werd met verschillende kneuzingen vervoerd naar het ziekenhuis. Onderzoek wees uit dat de automobilist had gedronken en blies op het bureau 1..40 promille. De man kon zijn rijbewijs inleveren.

Voetganger aangereden UTRECHT- Op donderdagochtend werd een man aangehouden nadat hij een voetganger had aangereden en onder invloed achter het stuur zat. Omstreeks 11.00 uur reed de 66-jarige automobilist uit Utrecht over de Adriaen Van Ostadelaan en zag hierbij een 72-jarige voetgangster uit Utrecht over hoofd en werd aangereden. De vrouw stak hier via een zebrapad de straat over. Ze werd met hoofd en armletsel vervoerd naar het ziekenhuis. Onderzoek wees uit dat de automobilist had gedronken en hij blies op het bureau 1.10 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Autodief aangehouden

UTRECHT- Op vrijdagochtend werd een autodief aangehouden. Omstreeks 04.00 uur kreeg de politie de melding dat er was ingebroken in een auto welke stond geparkeerd op de Stempelslaan. Toen de politie ter plaats kwam was de dader al gevlogen en in de buurt werd uitgekeken naar de hem. Kort hierop kon hij worden aangehouden en worden ingesloten voor verhoor.