Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 9-08-2002 Dagelijkse berichten
Stafdienst Communicatie, S. van Bruinessen, 06-51401952

Getuigenoproep
ALMERE De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling. Op de Cypergrasweg is donderdagmiddag rond 12:30 uur een medewerker van een bouwbedrijf mishandeld door twee nog onbekende verdachten. De mannen kwamen de winkel binnen, wachtten op hun beurt en sloegen de medewerker vermoedelijk naar aanleiding van een zakelijk geschil. De medewerker liep hierdoor onder andere hoofdletsel op en moest in het ziekenhuis behandeld worden. De politie stelde meteen een onderzoek in en hield onder andere een buurtonderzoek. Zij is nog op zoek naar mensen die iets gezien hebben. Getuigen kunnen bellen met de recherche van politie Almere Stad-West via 0900-8844 of zij kunnen zich melden op het politiebureau.

Methadon verloren
LELYSTAD Bij de politie is donderdagmiddag aangifte gedaan van verloren methadon-pillen. Volgens de aangever was hij (lopend) vanaf het Stationsplein richting de Voorstraat 13 zakjes Methadon met 15 pillen per zakje verloren. De politie vraagt mensen die deze pillen vinden, om deze af te geven aan het politiebureau. Bij verkeerd gebruik heeft het medicijn onder andere sufheid, ademhalingsproblemen en overgeven tot gevolg.

Rijden met ongeldig rijbewijs
LELYSTAD Een surveillerende motoragent hield vrijdagochtend een 32-jarige automobilist uit Lelystad op de Witteseestraat aan voor het rijden onder invloed van alcohol en voor het rijden zonder geldig rijbewijs. De man viel de agent op, omdat deze, bij aankomst van de politie, achteruit reed. Bij nadere controle bleek de Lelystedeling een ongeldig verklaard rijbewijs te hebben en had hij nog een boete openstaan. Hiervoor is hij aangehouden en zijn auto is in beslag genomen. Op het politiebureau blies de verdachte 685 ug/l (1,56 promille). Na verhoor is hij heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Aanhouding voor alcohol
ALMERE Een 44-jarige automobilist uit Almere is donderdagavond op Palmpolstraat aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Na een melding controleerden de agenten de bestuurder. Na een blaastest op straat, is hij aangehouden. Het resultaat van zijn ademanalyse op het politiebureau was 565 ug/l (1,28 promille). De inwoner van Almere is met een rijverbod van 6 uur heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt.

Fietsers gewond
ALMERE Twee fietsers raakten donderdagavond op de Gooimeerdijk-West gewond na een aanrijding met een auto. De twee fietsers op een tandem (46-jarige man uit Bussum en 40-jarige man uit Huizen) reden op het fietspad van de Gooimeerdijk richting de Strandweg. De 34-jarige automobilist uit Almere reed op de Strandweg richting Westerdreef. Op de kruising kwamen de twee met elkaar in botsing. De twee fietsers zijn met onbekend letsel per GGD-ambulance naar het Flevoziekenhuis gebracht. De automobilist verklaarde geen rijbewijs te hebben. Ook bleek zijn voertuig niet verzekerd te zijn. De agenten vermoedden ook dat hij alcohol gedronken had, maar hij wilde of kon niet meewerken aan een ademanalyse. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Bromfietser gewond
LELYSTAD Op de Vaartweg raakte donderdagmiddag een 15-jarige bromfietser uit Lelystad gewond na een aanrijding met de auto van een 57-jarige bestuurder uit Kampen. Vermoedelijk zag de bromfietser die vanaf de Houtribweg de Vaartweg opwilde, de auto die van rechts kwam over het hoofd. De bromfietser is met hoofdletsel per GGD-ambulance naar het Zuiderzeeziekenhuis gebracht.

Over de kop
ALMERE Een 74-jarige man uit Huizen is ter controle naar het ziekenhuis gebracht, nadat hij met zijn auto over de kop geslagen was. Bij het nemen van een A6-afslag, raakte de man die vanuit de richting Huizen kwam, de controle over zijn auto kwijt, sloeg over de kop en kwam in de berm terecht. Een oplettende omstander hielp de 74-jarige uit zijn voertuig. Zijn inzittende, een hond, bleef ongedeerd. De GGD-ambulance nam de man mee naar het Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad, waar hij na behandeling ontslagen werd.

Easy Rider
ALMERE In de buurt van het Mandelapark hield de politie donderdagavond een Easy Rider-controle. In totaal zijn 20 bromfietsers gecontroleerd en 19 boetes uitgedeeld. Een bromfiets is in beslag genomen, omdat deze niet verzekerd was. De meeste boetes (5) werden voor het niet hebben van een bromfietscertificaat uitgereikt.

Autobrand
LELYSTAD Vrijdagochtend moest de brandweer uitrukken voor een autobrand op de Vossemeerstraat. Ook de politie kwam ter plaatse. De agenten zagen vlammen van de achterkant van de auto komen. Uit voorzorg waarschuwde de politie de eigenaar van een andere auto die in de buurt stond. De brandweer bluste de brand. Het voertuig is voor nader onderzoek in beslag genomen. De politie sluit brandstichting niet uit.