-PERSBERICHT-

Schiphol-Rijk, 9 augustus 2002

MSN geldzaken biedt werelds overzicht van de persoonlijke beleggingportefeuille en 'beleggings try-out'

MSN introduceert zeer gebruiksvriendelijke dienst voor ervaren en potentiele beleggers

Vanaf vandaag biedt MSN haar gebruikers de mogelijkheid de totale persoonlijke beleggingsportefeuille te volgen. Bovendien biedt het uitgebreide MSN Geldzaken kanaal het belangrijkste financiële nieuws van o.a. het Financieele Dagblad, de Financiële Telegraaf en Reuters. Onervaren en aspirant beleggers kunnen een 'beleggings Try-out' doen. Vele MSN-gebruikers bezoeken de portal nu al meerdere malen per dag en meerdere dagen per week voor verschillende doeleinden. Met MSN Geldzaken zorgt MSN dat het Internet nog meer een relevant onderdeel wordt van het dagelijks leven.

Persoonlijke overzicht van alle beleggingsinstanties op MSN Geldzaken Beleggen is voor velen een belangrijke, soms spannende alledaagse bezigheid. MSN wil haar gebruikers ook hierin van het grootste gebruikersgemak voorzien. MSN heeft daarom MSN Geldzaken verder uitgebreid. Naast de al bestaande diensten kunnen gebruikers van MSN Geldzaken nu ook zien hoe hun totale beleggingsportefeuille er voor staat. Veel beleggers hebben hun aandelen, opties, fondsen uitstaan bij verschillende instanties over de hele wereld. Juist voor hen is deze dienst relevant. MSN Geldzaken is een bankonafhankelijke partij die gebruik maakt van Microsoft .NET technologie. Iedere internetgebruiker kan van deze dienst gebruikmaken. Men voert de totale beleggingsportefeuille in op het MSN Geldzaken kanaal. Dit hoeft maar eenmalig te gebeuren. De belegger kan vanaf nu zijn eigen beleggingsportefeuille volgen, bij welke beleggingsinstantie dan ook uitgezet. Dit kan op elk moment van de dag, wanneer en waar men maar wil. Op MSN Geldzaken vinden gebruikers tevens alle relevante, financiële informatie van o.a. Reuters, het Financieele Dagblad en de Financiële Telegraaf.

MSN Beleggings Try-out
Om goed te kunnen beleggen moet je verstand van zaken hebben, zodat je geen onnodige risico's loopt. Alvorens bijvoorbeeld ¤ 10.000 te beleggen, geeft MSN Geldzaken haar gebruikers de gelegenheid fictief te beleggen. Zo kan iedereen beleggingservaring opdoen, zonder financieel risico te lopen.

Niet over één nacht ijs
De Verenigde Staten was het eerste land ter wereld waar MSN Geldzaken op deze manier werd geïntroduceerd. Om het uitgebreide Geldzakenkanaal zo goed mogelijk af te stemmen op de behoeften en wensen in de Nederlandse markt heeft MSN onderzoek laten doen door CMA (Centrum voor Marketing Analyses). Uit dit onderzoek kwam duidelijk naar voren dat er veel behoefte is aan deze dienst.

"Centrum voor Marketing Analyses heeft in opdracht van MSN de financiële sites op de Nederlandse markt geïnventariseerd. Daarbij zijn onder andere de bestaande MSN Geldzaken referentiesites afgezet tegen de Nederlandse financiële markt. Tenslotte zijn prototypes van de nieuwe MSN Geldzaken Nederland getoetst aan criteria die uit deze inventarisaties naar voren zijn gekomen. Een efficiënte en gelijktijdig uitgebreide mogelijkheid voor het monitoren van koersen blijkt essentieel voor de Nederlandse belegger. MSN heeft de gebruikerswensen uiterst serieus genomen bij het inrichten van MSN Geldzaken Nederland," aldus de heer Yob Dippel senior consultant van Centrum E-velop, CMA's internet business unit.

Met MSN Geldzaken blijf je financieel bij de tijd
MSN Geldzaken is een compleet financieel kanaal waar alle relevante financiële informatie te vinden is. De volgende onderwerpen komen uitgebreid aan bod: Beleggen, hypotheken, sparen, lenen, pensioenen, belastingen. Onder deze knoppen staat het laatste nieuws, tips, nuttige links en communities. MSN maakt hiermee de financiële wereld voor haar gebruikers overzichtelijker.

MSN Geldzaken over de hele wereld
Na het succes in de Verenigde Staten wordt deze dienst niet alleen in Nederland geïntroduceerd. Ook Zweden, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Canada en Japan kunnen vanaf vandaag van de nieuwe, gebruiksvriendelijke dienst op MSN Geldzaken gebruikmaken.


- EINDE BERICHT -

Voor meer informatie over MSN of het Geldzaken kanaal kunt u contact opnemen met:

MSN Persdesk 070 - 416 16 64

MSN
Marc Hoenke
Marketing Manager MSN
T: (020) 500 1481
E: marchoen@microsoft.com

Winkelman & van Hessen
Abdeluheb Choho/ Fleur van Bruggen
Woordvoerder MSN
T: (070) 416 16 16
E: achoho@wenvh.nl / fvanbruggen@wenvh.nl


- ALGEMENE INFORMATIE OVER MSN EN MSN.NL -

MSN.NL is een geïntegreerd netwerk van informatie en diensten dat consumenten helpt om meer uit het web te halen, overal, altijd en met elk apparaat. MSN is de populairste bestemming op het Internet, met wereldwijd maandelijks 300 miljoen unieke bezoekers. Het is beschikbaar in 34 landen en in 18 talen, waarmee MSN een breder bereik heeft dan enig andere portal op het web. MSN.NL trekt maandelijks 3 miljoen unieke bezoekers. MSN.NL biedt uitgebreide en gemakkelijk te gebruiken voorzieningen voor het alledaags gebruik van het web, zowel voor beginnende als voor geavanceerde gebruikers.

Tot de kosteloze diensten van MSN.NL behoren:

· MSN Hotmail, 's werelds grootste e-mailsysteem;
· MSN Zoeken, de veelgebruikte zoekmachine;

· MSN Messenger Service, de eenvoudige instant messaging-dienst;
· MSN Explorer, de integratie van portal en browser in een scherm.
Tot de populaire informatiekanalen van MSN.nl behoren:
· MSN Winkelen, de one-stop-shop voor allerlei aankopen
· MSN Auto, actuele- en achtergrondinformatie over auto's
· MSN Geldzaken, alles over geld en het omgaan met geld en financiële zaken
· MSN Arbeidsmarkt, voor iedereen die actief bezig is met zijn of haar carrière
· MSN Reizen, van stedentrips tot avontuurlijke wereldreizen
Op MSN.nl is dagelijks een variatie van actuele informatie te vinden. Ook zijn er op thema geïndexeerde onderdelen die allerlei interessante informatie en tips geven over bijvoorbeeld liefde, sport en gezondheid. MSN Live! is na exclusieve webcasts van concerten van Madonna, Krezip en Robbie Williams geworden tot een opvallende plek op het Internet. Naast de gewone communities en chat mogelijkheden zijn er regelmatig chats met internationale en nationale bekendheden. In het verleden waren er chats met Jennifer Lopez, Katja Schuurman, Kane en Madonna.

MSN Nederland is te vinden op www.msn.nl.


- EINDE ALGEMENE INFORMATIE -