Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 9-08-2002
Berichten van donderdag op vrijdag
Martin panman 0592-383211

Auto rijdt op twee paarden

DROUWENERVEEN Vannacht reed een 28 jarige automobilist uit Gasselternijveen tegen twee paarden die op de Achterweg liepen. De paarden liepen op de weg en de bestuurder kon ze niet meer ontwijken. De paarden overleefden de klap van de aanrijding niet. De auto werd zwaar beschadigd en moest afgesleept worden. De bestuurder werd niet gewond.

Twee keer pech

EMMEN Donderdagmiddag gebeurde er een merkwaardig ongeval op de N381. Een 39 jarige automobilist uit Dordrecht kreeg pech met zijn auto en parkeerde die half op de weg en half in de berm. Om brokken te voorkomen bood een bestuurder van een vrachtauto uit Hollandscheveld hulp aan. Hij nam de pechauto met inzittenden op sleep om ze naar een parkeerplaats te brengen. Groot was de verbazing van de man toen hij de sleepauto niet achter zich zag maar naast hem op de weghelft voor het tegemoet komende verkeer. Het stuur van de onfortuinlijke bestuurder van de sleepauto was in het stuurslot gevallen en was daardoor op de verkeerde weghelft terechtgekomen. Daar ontstond een frontale aanrijding met een personenauto bestuurd door een man uit Emmen. Gevolg: twee autos kompleet vernield en een inzittende van de sleepauto licht gewond.

Papier op de A28

BEILEN In een bocht van de oprit naar de A28 ter hoogte van Beilen verloor donderdagavond een vrachtwagen een deel van zijn lading oud papier. Twee balen vielen dwars door de zijkant van de vrachtauto en kwamen op de rijbaan te liggen. Een rijstrook werd afgezet en na een uur was de rommel weer opgeruimd. Het verkeer had geringe hinder van het ongeval. Er deden zich geen persoonlijke ongevallen voor.

30 km/auto met 50

RODEN - In het centrum van Roden zagen politiemensen een Nissen Patrol rijden, zonder kenteken platen. Op de achterkant van de auto was een gevarendriehoek aangebracht om aan te geven dat de auto niet harder kon dat 25 km/u. De 31 jarige bestuurder uit Kloosterwille verklaarde dat de auto niet veel sneller kon dan 25 km/u. Toen de politiemensen samen met de bestuurder in de auto gingen rijden bleek al snel dat deze vlot 50 km/u kon rijden. Toen de chauffeur verteld werd dat zijn auto in beslag werd genomen voor verder onderzoek werd hij boos en agressief. Met hulp van een paar extra politiemensen ging de man met zijn auto mee naar het politiebureau. Hij krijgt een procesverbaal voor het rijden zonder rijbewijs, kentekenbewijs en geen APK.

Poging inbraak

2e EXLOERMOND Vannacht is opnieuw geprobeerd in te breken in een winkelwagen van een winkelier aan het Zuiderdiep. De man had echter zijn wagen voorzien van een inbraak beveiliging. De inbreker(s) hadden het raam al uit de toegangsdeur gesloopt. Toen de dief echter naar binnen stapten ging het luide alarm over. De winkelier trof niemand meer aan.

Ruit ingegooid

EMMEN Bij een elektra zaak aan de Wilhelminastraat in Emmen is vannacht een grote winkelruit ingegooid. Daardoor is grote schade aan audio- en videoapparatuur ontstaan. De politie heeft het pand doorzocht, maar de inbreker(s) was al gevlogen. Op dit moment is nog niet bekend of er iets gestolen is.

Diefstal kleding

EMMEN In een winkel aan de Noorderstraat in Emmen is gistermiddag kleding gestolen. Twee vrouwen kwamen de winkel binnen en 1 van de vrouwen hield de winkelier aan de praat terwijl de ander de (leren) kleding stal. Toen de dames de winkel verlieten ging het alarm af, waarna beide dames er hard lopend vandoor gingen. Het aanwezige publiek reageerde niet op het roepen om hulp van de winkelmevrouw. In de haast om weg te komen renden beide verdachten een kleding rek omver van een winkel tegen de zaak waar de kleding is gestolen. Een van de verdachten bleef met haar kleding vast zitten aan dat rek. Het kleding stuk werd uiteindelijk achter gelaten. De politie stelt een verder onderzoek in.