---

Bram Som bij EK 2002

Bram Som door winst serie 800 meter naar finale

09-08-2002

Topatleet Bram Som, in het dagelijks leven werkzaam bij de Koninklijke Landmacht, heeft tijdens de Europese kampioenschappen atletiek in München vandaag (9 augustus) zijn serie in de voorronden van de 800 meter gewonnen met een tijd van 1.47.52. Som was een van drie Nederlanders die in het Olympisch stadion in de Beierse hoofdstad in actie kwamen. Alle drie, naast Som ging het om Stefan Beumer (1.47.66) en Arnoud Okken (1.47.22), haalden de halve finale die zaterdag wordt gehouden. Komen ze daar doorheen, dan volgt zondag de finale.

De 22-jarige atleet veroverde in zijn serie in de laatste 200 meter de koppositie. Ondanks een eindspurt van zijn tegenstanders, won hij de tweede serie van de ochtend toch overtuigend. De lopers die in de voorronden de eerste drie plaatsen veroverden, kwalificeerden zich automatisch voor de halve finale, bij de nummers vier was de tijd bepalend. De Nederlands kampioen bleef met 1.47.52 bijna twee seconden boven zijn beste seizoensprestatie van 1.45.86. Zijn persoonlijk record staat momenteel op 1.43.98 en dateert uit juli vorig jaar.

Bij de gisteravond gehouden finale in het hoogspringen kwam Wilbert Pennings uiteindelijk uit op een 13de plaats. De luchtmachtmilitair, die in de voorronden nog 2.20 meter sprong, bleef nu steken op 2.18 meter. De teleurgestelde hoogspringer had last van een achillespeesblessure. (archieffoto Bram Som: Soenar Chamid)