Gemeente Soest

Nieuwe maatregelen winkelcentrum Soest-Zuid

Een verkeersbord op een stalen paal bleek ontoereikend te zijn om de doorgang naar winkelcentrum Hartje Zuid te belemmeren. Snelkrakers sloopten de paal en verschaften zich toegang tot het winkelcentrum in Soest-Zuid en beroofden de juwelier. De gemeente Soest gaat nu stalen fietsenrekken bij de invaliden-parkeerplaatsen zetten, parallel aan de stoeprand, en diep verankerd in de grond. De fietsenrekken worden zodanig geplaatst dat gebruikers van de invalidenparkeerplaats er geen last van hebben. De fietsenrekken zijn gekozen in overleg met de winkeliersvereniging. De gemeente Soest en de winkeliersverenigingen hopen met de fietsenrekken snelkraak tegen te gaan.

In het winkelcentrum Hartje Zuid zijn rode bollen aangebracht om de doorgang naar het winkelcentrum met auto's, vrachtwagens of andere voertuigen met vier wielen vrijwel onmogelijk te maken. Bij de ingang aan de kant van de invalidenparkeerplaatsen is een bredere doorgang gehandhaafd, zodat mensen met winkelkarretjes of kinderwagens geen hinder ondervinden van de rode bollen. De doorgang voor auto's werd daar belemmerd met het verkeersbord op de stalen paal.
---

Werken aan wegen

Voor de komende periode zijn de volgende wegwerkzaamheden gepland:

Schoonmaken riolering
De schoonmaakwerkzaamheden aan het hoofdriool op diverse plaatsen in Soest, die enige weken geleden zijn gestart, zullen half augustus worden afgerond.

Grote Melmweg
Op 20 augustus wordt gestart met herstelwerk aan de goten van de Grote Melmweg. De weg wordt niet volledig afgesloten maar het verkeer zal, gedurende ongeveer een week, wel enige hinder van het werk ondervinden.

Lange Brinkweg
In verband met herstraatwerkzaamheden wordt de Lange Brinkweg, tussen de Korte Middelwijkstraat en de Eemstraat, volledig (voor alle verkeer) afgesloten. De werkzaamheden starten op 26 augustus en zullen ongeveer 5 weken duren.

---