Gemeente Leeuwarden

Groot wijkontbijt in Vrijheidswijk

Picknick Vrijheidswijk Op zaterdag 10 augustus a.s. wordt in de Vrijheidswijk van 10.30 uur tot 13.00 uur een groot wijkontbijt georganiseerd. Op het veldje naast het digitaal trapveld staat de ontbijttafel gedekt en liggen enkele honderden ontbijtpakketjes klaar voor een grote toeloop van wijkbewoners. Dit wijkontbijt vormt de afsluiting van het zomerprogramma Zomersafari in de Vrijheidswijk.

Het wijkontbijt is een initiatief van het sociaal-beheer overleg in de wijk. In dit overleg participeren o.a. de Stichting Hulp en Welzijn Leeuwarden, de winkelier C1000, de woningbouwcorporaties BWL en NWF, het wijkpanel, de politie, wijkvereniging de Blokkendoos en de gemeente. Naast wijkbewoners zijn ook diverse professionele medewerkers in de wijk uitgenodigd.

Ter voorbereiding op het wijkontbijt hebben kinderen in het kader van de Zomersafari- ontbijtborden gemaakt en ontbijtlakens getekend. Daarnaast is er tijdens het wijkontbijt gelegenheid om mee te doen aan een djembé workshop.

Zomersafari in de Vrijheidswijk is een onderdeel van het wijkprogramma Bewoners aan zet in de Noordrand. De afgelopen vakantieweken zijn er in dit kader talloze laagdrempelige activiteiten voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 021 jaar uit de Vrijheidswijk georganiseerd.