Skatebond Nederland


Persbericht
Skatebond Nederland


---

Smit wint zoals hij wil in Westkapelle

Westkapelle - Arjan Smit heeft het skeelerpeloton vrijdagavond in het Zeeuwse Westkapelle andermaal zijn wil opgelegd. De 24-jarige Nederlands kampioen uit Nijeveen, in goede conditie teruggekeerd van het Europees kampioenschap in Zuid-Frankrijk, demarreerde net zolang tot hij alleen weg was. Hij kwam alleen aan de eindstreep in deze dertiende etappe van de Univé World on Wheels-competitie.

Eén van de meest actieve rijders was zonder twijfel Wim Bos uit Oosterwolde. Op het selectieve parcours, waar het peloton slonk tot een man of twintig, reed Bos lange tijd in de achtervolging op Smit voor het peloton uit. Hij werd teruggepakt, maar was opnieuw van de partij toen zich een volggroepje vormde met Erik Hulzebosch uit Loozen en Willem Hut uit Haulerwijk. De drie haalden Smit niet in, maar bleven uit de greep van de achtervolgers. Hulzebosch won de sprint om de tweede plek, Hut - ook net terug van het EK - werd derde en anti-sprinter Bos vierde. Daarachter waren nog twee rijders ontsnapt uit het peloton: Hans van de Wetering uit Noordeinde, die als vijfde eindigde, en de Zeeuwse B-rijder Andries Minderhoud, die een respectabele zesde plek bereikte. In het Univé-klassement gaat nog steeds de Belg Luc Bartholomeeussen aan de leiding, op de voet gevolgd door Smit die punten moest laten liggen omdat hij op het EK in Frankrijk was (Bartholomeeussen reed daar alleen de marathon). Derde in het klassement staat Klaas Slager uit Staphorst, de vierde plaats wordt gedeeld door Marcel Oosten uit Oudehorne en Frank Fiers uit het Belgische Wetteren.

De eerstvolgende Univé-wedstrijd is zaterdag 17 augustus in het Zeeuwse Axel.


---

Meer informatie en uitslagen: www.skatebond.nl/persinfo

Neem bij vragen contact op met de samensteller van dit bericht: Karin Verhoef, tel. 0348-415759, e-mail: karinverhoef@hetnet.nl


---


http://www.skatebond.nl