Korps: Groningen, plaats: Diverse 10-08-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 10 augustus 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: bejaarde vrouwen van tas beroofd
Op de Floresstraat werd vrijdagmiddag een 87-jarige vrouw van haar tas beroofd. De vrouw liep over het trottoir met haar tas in haar hand. Plotseling wordt ze van achteren door een fietser benaderd die haar tas uit haar handen grist. De verdachte rijdt hierop de Celebesstraat in, achterna gezeten door twee getuigen. Zij weten de man in de Coranthijnestraat te pakken te krijgen. Na door de verdachte te zijn bedreigd weet deze alsnog te ontkomen. De fiets van de verdachte blijft echter achter. De man had een Indisch uiterlijk en was ongeveer 25-jaar oud. De man was gekleed in een zwart t-shirt met het cijfer 20 op de rug. De dader is nog voortvluchtig. *Ook een 80-jarige vrouw uit Groningen wordt op de Pleiadenlaan beroofd van haar tas. Het slachtoffer liep met haar rollator ter hoogte van de Voermanstraat . In haar mandje lag haar oranjekleurige boodschappentas. De dader griste de boodschappentas uit de rollator en fietste vervolgens naar de Venuslaan. Het gaat om een ongeveer 20 jarige man met een lichte huidskleur. De politie zoekt getuigen van deze laffe diefstallen.

Groningen: zakkenroller na observatie gepakt
Na enige tijd een 49-jarige man zonder vaste woonplaats in een supermarkt aan de Eikenlaan geobserveerd te hebben kon hij ter zake zakkenrollen worden opgepakt. De eigenaar van de supermarkt herkende de verdachte als mogelijke zakkenroller. Hij waarschuwde de politie en deze hield de man enige tijd in de winkel in de gaten. Daarbij werd gezien dat de verdachte meerdere pogingen deed winkelbezoekers te beroven. Toen hij de winkel verliet werd de verdachte aangehouden. Hij bleek in het bezit van gestolen boodschappen en een portemonnee van een klant die nog aan het winkelen was. De verdachte is voorlopig ingesloten.

Groningen: alcohol
Op meerdere plaatsen in de provincie werden auto- en bromfietsbestuurders gecontroleerd op alcoholgebruik. OP de Ulgersmaweg in de stad werd een 30-jarige stadjer gepakt met bijna 1 promille alcohol in zijn bloed. *Op de Diamantlaan werd een 34-jarige bromscooter bestuurder staande gehouden. Hij bleek geen verzekeringsnummer op zijn scooter te hebben. Bovendien moest de scooter voor een technisch onderzoek mee naar het bureau. De man bleek bij de daarop volgende blaastest ook nog eens teveel gedronken te hebben. Zijn score was 1.3 promille. *In Musselkanaal bleek een 26-jarige inwoner van die plaats ruim 2 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij werd met zijn auto op de Schoolstraat gecontroleerd. Het rijbewijs van de man werd ingenomen. * Een 22-jarige man uit Oude Pekela moest eveneens zijn rijbewijs op het politiebureau achterlaten. De man werd in de Hindersstraat gecontroleerd, nadat hij eerst bij met zijn auto een brugleuning had geraakt. Toen agenten de man daarop aanspraken bleek hij bloeddoorlopen ogen te hebben. Een blaastest wees daarna al snel uit dat de man teveel gedronken had. De test wees een promillage van 1.4 uit. *In Siddeburen was een 18-jarige bromfiets bestuurder uit die plaats het haasje. Hij bleek 0.8 in zijn bloed te hebben. Ook een inwoner van Slochteren bleek op de Provincialeweg in Ten Post een promillage van 0.8 te hebben. Allen kregen een proces verbaal en rijverbod opgelegd.

Leek: slachtoffer van doorrijden na ongeval
Een 28-jarige vrouw uit Tolbert liep op haar verjaardag forse schade aan haar auto op. De vrouw werd op de Nieuwe Streek plotseling in de flank aangereden door een onbekende automobilist. De veroorzaker van het ongeval reed na de aanrijding direct weg in de richting van het centrum van Leek, de vrouw achterlatend met een schade van ruim duizend euro. De politie zoekt getuigen van dit voorval.

Loppersum: ongeval met letsel
Op de Wijmersweg raakte een 66-jarige inwoonster van Loppersum vrijdagmiddag gewond aan haar been. De vrouw werd met haar fiets aangereden door een 36-jarige automobilist die vanuit een uitrit de weg opreed. De man had de fietsster niet gezien en reed haar ondersteboven. De 66-jarige vrouw moest met een gebroken been naar een ziekenhuis.

Stadskanaal: inbreker betrapt
De bewoner van een flat aan de Overijsselselaan wist vrijdagavond een 22-jarige man uit Stadskanaal te betrappen. Hij wist de verdachte met enkele vrienden te overmeesteren, nadat hij bij thuiskomst zag dat de verdachte zijn woning verliet.. De verdachte bleek ingebroken te hebben in de woning van de 19-jarige bewoner. Hier had de verdachte cds uit de woning weggenomen nadat de verdachte een ruit van de deur had stuk geslagen. In de kelder van de flat trof de politie de fiets van de verdachte aan, terwijl er een tas met diverse gestolen goederen aanhing. De verdachte is ingesloten.

Hoogezand: inbraak benzinestation
Afgelopen nacht constateerden agenten dat er was ingebroken ion een benzinestation aan de Abraham Kuypersingel. De ruit van de pomp was met een steen ingegooid. Uit de shop werd een grote hoeveelheid rookwaar, met name pakjes shag weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Delfzijl: crossen met gestolen auto
De politie heeft vrijdagnacht op de Borgshof een tweetal verdachten van autodiefstal aangehouden. In eerste instantie werd een melding gedaan dat een bestelauto een aanrijding had veroorzaakt op de Koestraat. Daar werd door de politie een bestelauto aangetroffen die tegen een tweetal bomen was gebotst. De bestuurder bleek inmiddels vertrokken. Getuigen konden melden dat de bestuurder was ingestapt in een andere auto. Na een zoektocht zagen agenten een tweetal mannen op de Borgshof vluchten, nadat ze de politie zagen. Na een korte zoektocht kon een van de beide mannen, een 22-jarige Appingedammer in de bosjes worden opgespoord. In de buurt van de Borgshof werd door de politie de tweede auto geparkeerd aangetroffen met de sleutels in het contact. Na een tijdje gewacht te hebben kwam de tweede verdachte, een 19-jarige man uit Delfzijl, weer bij de auto. Ook hij kon worden aangehouden. Na onderzoek naar de herkomst van de beide autos bleek dat deze beiden in de nacht waren gestolen uit een loods aan de Visserijweg. Een derde gestolen auto is nog zoek. De verdachten zijn ingesloten.

Inlichtingen, afdeling Communicatie tel. 0900-8844 (lokaal tarief)