Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-08-2002 Persberichten districten Stad Utrecht, 10.45 uur

Verdachte woninginbraak aangehouden

UTRECHT De politie heeft op vrijdagavond 9 augustus tegen middernacht een 28-jarige man uit Utrecht aanhouden op verdenking van een gepleegde inbraak bij een woning aan de Duurstedelaan.

De politie ontving rond 23.00 uur de melding dat er op dat moment in de woning werd ingebroken. In de woning bleek inderdaad te zijn ingebroken, maar er was niemand aanwezig. Door diverse agenten en diensthond Henny werd de omgeving afgezocht naar de inbreker.

Na een uur zoeken door diverse tuinen in de omgeving, werd een verdachte man gesignaleerd op een balkon bij een woning aan de Hooft Graaflandstraat. Bij het zien van de politie wilde de man vluchten, maar kon kort daarna worden aangehouden en ingesloten in het bureau voor nader verhoor en onderzoek.

Steekpartij met schroevendraaier

UTRECHT Op vrijdagochtend werd een 50-jarige man uit Woerden op de Van Vollenhovenlaan gestoken met een schroevendraaier door een onbekende man. Het slachtoffer verklaarde aan de politie dat de aanleiding van de mishandeling een verkeersconflict was.

De man draaide op de weg met zijn personenauto. Hij zag dat een passerende man op een fiets hiervoor moest uitwijken. Vervolgens begon deze fietser tegen hem te schelden en bedreigde hem met de schroevendraaier. Na een woordenwisseling ontstond een steekpartij waarbij de 50-jarige man bij zijn hand geraakt werd.

Toen hij de politie wilde inschakelen ging de fietser er vandoor. Nadat de man aan zijn verwondingen was behandeld, heeft hij aangifte gedaan van mishandeling en bedreiging.

Aangehouding voor bedreiging en beroving

UTRECHT Op vrijdagavond is een 16-jarige jongen uit Utrecht aangehouden op verdenking van bedreiging en beroving van een 21-jarige plaatsgenoot.

De 21-jarige man meldde zich bij de politie en verklaarde zojuist op de Venuslaan bedreigd te zijn met een mes en daarop beroofd van zijn mobiele telefoon. Op grond van signalement werd een onderzoek in de omgeving ingesteld en werd een jongen die hieraan voldeed op de Detmoldstraat aangetroffen. Deze begon ongevraagd te verklaren dat hij de telefoon niet afgepakt. Daarop werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau voor nader verhoor.

Inmiddels heeft de verdachte een bekennende verklaring afgelegd en werd de bewuste telefoon op zijn woonadres aangetroffen. De jongen is ingesloten in afwachting van nader verhoor over mogelijke betrokkenheid bij andere diefstallen.

Oproep getuigen beroving

UTRECHT Op vrijdagmiddag is rond 13.10 uur een 72-jarige vrouw uit Utrecht het slachtoffer geworden van een beroving. De politie is op zoek naar getuigen die de beroving op de Kromme Nieuwegracht ter hoogte van de Ambachtstraat hebben zien gebeuren of de dader hebben zien wegrennen.

De vrouw liep over straat toen zij plotseling een duw kreeg en kwam ten val. Een man trachtte daarop haar boodschappentas te stelen. De vrouw die op straat lag, hield haar tas echter stevig vast. Nadat de tas aan stukken was gescheurd door het wederzijdse trekken, greep de berover de inhoud van de tas en ging hollend vandoor de Ambachtstraat in. De vrouw wist overeind te komen en trachtte de man te volgen. Ook omstanders gingen achter de man aan, maar konden de man niet meer grijpen. Omstanders ontfermden zich over de vrouw die aan de beroving lichte verwondingen overhield. De man is weggevlucht via de Kromme Nieuwegracht in de richting van het Hieronymusplantsoen.

Signalement berover:
Man in de leeftijd van 25 en 35 jaar, lengte tussen de 1.75 en 1.85, slank postuur, smal gezicht, donkerkleurige ogen, zwart haar en getinte huidskleur, vermoedelijk van Zuid Europeese afkomst. De man droeg tijdens de beroving een groengekleurde jas of blouse.

Getuigen of personen die meer informatie hebben kunnen contact opnemen met het overvallenteam Robuust van de politie via tel. 0900-8844.

Verdachte auto-inbraken aangehouden
UTRECHT De politie heeft op vrijdagochtend een 22-jarige man uit Vianen aangehouden op verdenking van het inbreken in twee personenauto`s op het Servaasbolwerk.

Alerte getuigen belden de politie met de mededeling dat er op dat moment werd ingebroken in een auto. De politie zagen een man in een auto zitten. Bij het zien van de politie dook hij weg. Daarop werd de verdachte aangehouden. Een ruit van de auto bleek ingeslagen en was verder geheel doorzocht. In dezelfde straat werd een andere auto met ingeslagen ruit aangetroffen. Deze was eveneens geheel doorzocht.

De verdachte is meegenomen naar het bureau en in verzekerde bewaring genomen.