Ingezonden persbericht

Persbericht 10 augustus 2002

Onderstaande bericht betreft een reactie van een lid van anarchistische collectief Eurodusnie op een schikkingsvoorstel van Justitie. Het gaat hier om de nasleep van een door de 'Directe Actie Groep' van Eurodusnie georganiseerd actiefeest tegen 'verwijderbeleid' in gemeentelijke parken. Voor achtergronden zie: http://squat.net/eurodusnie/dag.htm

Begin verzonden brief

Afz: Marco van Duijn
Korte Hansenstraat 5
2316 BN Leiden
tel: 06 52408960

Aan: Centraal Justitieel Incasso Bureau
Postbus 16
8900 AA Leeuwarden

Geachte heer mevrouw,

U stuurde mij op 22 juli een TRANSACTIEVOORSTEL: 731166936 waarin u mij aanbood door het betalen van 490 Euro strafvervolging te voorkomen. Na het lezen van uw TRANSACTIEVOORSTEL verzekerde ik mijzelf er eerst van dat er niet 1 april boven aan de brief stond, maar dat bleek niet het geval. Wanneer ik uw TRANSACTIEVOORSTEL goed begrijp wilt u dat ik voor mijn eigen mishandeling betaal. Vierhonderd negentig Euro lijkt u wel redelijk. Het schijnt dat in sommige dictaturen pa en ma de rekening opgestuurd krijgen van de executiekosten van hun eigen zoon. Heeft nu zich hierdoor soms laten inspireren?

Uw TRANSACTIEVOORSTEL is voor mij onaanvaardbaar. Ik wil de zaak best schikken en zo een onnodige belasting van het justitieel apparaat voorkomen. Daarom leg ik u bij deze het volgende TRANSACTIEVOORSTEL voor.

TRANSACTIEVOORSTEL:1

VERZENDDATUM: 9 AUGUSTUS 2002
VERVALDATUM: 1 OKTOBER 2002

Een agent van het Politie team Hollands Midden wordt er van verdacht op 2/3 juni 2002 een strafbaar feit te hebben gepleegd, namelijk het mishandelen van Marco van Duijn, oftewel ondergetekende. Hiervan is aangifte gedaan bij mr. H.C.D. Korvinus, hoofd officier van Justitie te Den Haag. Ik ben bereid af te zien van mijn verzoek om strafvervolging wanneer mij voor bovenstaande vervaldatum een schadevergoeding wordt toegekend. Aangezien het delict mishandeling betreft en de agent in kwestie doelbewust op mij aan het inhakken was, de toegebrachte wonden mij veel pijn bezorgden en drie weken later nog zichtbaar waren, acht ik een schadevergoeding van 2000 Euro op z'n plaats. Dit bedrag kan worden gestort op rekeningnummer: 566688417 te Leiden ovv "TRANSACTIEVOORSTEL:1"

Ik acht het bovendien wenselijk dat u disciplinaire maatregelen neemt tegen de betreffende agent. Deze heeft mij immers niet alleen mishandeld, maar dit ook met een uit de duim gezogen verklaring geprobeerd te rechtvaardigen (en mij de schuld te geven).

Als er niet op één of andere manier op dit schikkingsvoorstel gereageerd wordt, laat uw mij geen andere mogelijkheid dan te volharden in mijn poging betreffende agent voor de rechter te slepen.

Moge het recht in ieder geval deze keer zegevieren,

Marco van Duijn