Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-08-2002 Persberichten district Binnensticht, 12.00 uur

Hardrijders van de weg gehaald

DE BILT Surveillerende agenten reden vrijdagmiddag rond 12.15 uur over de Utrechtseweg toen zij plotseling een auto met zeer hoge snelheid voor zich weg zagen rijden. Er werden snelheden gehaald van tenminste 160 km per uur waar maximaal 80 km per uur is toegestaan.

De achtervolging werd ingezet en bij rotonde de Berekuil in Utrecht kon de auto aan de kant gezet worden. De bestuurder, een 60-jarige man uit Kerkdriel, moest ter plekke zijn rijbewijs inleveren. Er is proces verbaal opgemaakt.

Op de Utrechtseweg raakte ook een 19-jarige Utrechter zijn rijbewijs kwijt. Hij reed vrijdagmorgen rond 11.15 uur met zijn auto geregeld over de busbaan en haalde snelheden van boven de 170 km per uur. Ook tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

Lastige winkeldievegge

MAARTENSDIJK Vrijdagmiddag rond 13.00 uur werd de politie gezonden naar een winkel aan het Maertensplein waar het winkelpersoneel een lastige winkeldievegge te pakken had. De 41-jarige vrouw uit Amsterdam had voor een kleine 50 Euro boodschappen in haar tas gestopt, maar niet afgerekend.

Toen het winkelpersoneel de vrouw tegenhield, wilde ze niet dat haar tas gecontroleerd werd en sloeg en krabde naar twee personeelsleden. Hierop is de vrouw met enge dwang in het kantoortje van de winkel gezet. Ook hier gedroeg de vrouw zich fysiek en verbaal agressief naar het winkelpersoneel.

De inmiddels gewaarschuwde politie kon de vrouw meenemen naar het bureau. De exacte toedracht van de diefstal en de daarop volgende agressie worden nog onderzocht.

Aanrijding met alcohol in het spel

ZEIST Een 31-jarige vrouw uit Zeist is vrijdagavond rond 23.15 uur met haar auto tegen een lantaarnpaal gebotst op de Dijnselburgerlaan.

Het bleek dat de vrouw teveel gedronken had (1,55 promille), waardoor zij de controle over haar voertuig verloor. De vrouw raakte niet gewond, haar auto wel zwaar beschadigd.

Ze moest haar rijbewijs inleveren en er is proces verbaal opgemaakt.