Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 10-08-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, B. Timmer, 06-51401952

Aanhoudingen na straatroof
ALMERE - Na een melding van een beroving in de Mandolinestraat zijn vrijdagmiddag drie Almeerders van 23, 42 en 45 jaar aangehouden. Een getuige wees kort na de beroving de 42-jarige aan. Omdat volgens verklaringen er ook een vrouw betrokken was geweest bij de beroving, stelde de politie een onderzoek in naar haar verblijfplaats aan de J.G. Suurhoffstraat. Daar werd vervolgens niet de vrouw, maar wel de 23-jarige aangetroffen, met harddrugs in zijn bezit. De andere, 45-jarige, bewoner van het pand is eveneens aangehouden in het kader van de Opiumwet. Alle drie de verdachten zijn in verzekering gesteld voor nader verhoor. De drugs zijn in beslag genomen.

Aanrijding met letsel
LELYSTAD - Op de Houtribweg is vrijdagnacht een 41-jarige automobiliste uit Bergkamen (Duitsland) licht gewond geraakt na een aanrijding. De vrouw reed richting Swifterbant ter hoogte van de oprit A6 en wilde keren omdat ze de eerste afslag gemist had. Toen ze vervolgens wilde oversteken om de A6 richting Emmeloord op te gaan, zag ze vermoedelijk de auto van een 33-jarige man uit Swifterbant over het hoofd, die vanaf de Oostervaart kwam aanrijden. Na de botsing is de vrouw door ambulancepersoneel gecontroleerd wegens nekklachten, maar ze hoefde niet naar het ziekenhuis. Beide auto`s zijn weggesleept.

Aanrijding onder invloed
ALMERE - Na een aanrijding op de Cinemadreef is vrijdagnacht een 40-jarige automobilist uit Almere aangehouden bij het Grote Wielenpad. Op de dreef was hij tegen de auto van een 71-jarige plaatsgenoot gereden en vervolgens doorgereden. Niemand raakte gewond. Even later kon de man op basis van de getuigenverklaringen worden aangehouden. Hij verkeerde onder invloed en blies 750 ug/l (1,7 promille). Bovendien werd in zijn auto een zak weed aangetroffen. Hij was niet in bezit van een rijbewijs. Zijn auto en de weed is in beslag genomen. De man is ingesloten voor verhoor.

Inbeslagname rijbewijs
ZEEWOLDE - Een 55-jarige automobilist uit Putten is zijn rijbewijs kwijt na een snelheidsovertreding op de Slingerweg. De man reed volgens zeggen tijdens een proefrit 166 km/u, waar 80 km/u is toegestaan. Vanwege de veiligheid van surveillanten en medeweggebruikers werd de bestuurder even later bij het parkeren aan de Winkelweg staande gehouden. Zijn rijbewijs is in beslag genomen.

Rijden onder invloed
EMMELOORD - Van een 24-jarige bromfietser uit Kampen is vrijdagnacht zijn scooter in beslag genomen. De jongen reed met hoge snelheid en zonder helm over De Deel, en werd bij de Leeuwenkruising staande gehouden. Bij de controle na de blaastest (hij blies 610 ug/l, 1,4 promille) bleek dat hij bovendien nog een verkeersboete uit had staan. Zijn scooter is in beslag genomen en hij krijgt een proces verbaal. EMMELOORD - Na een korte zoektocht is een 26-jarige man uit Emmeloord aangehouden aan de Kampwal. De man reed onder invloed op de Energieweg en stopte op een parkeerplaats. Toen de controlerende agenten hem aanspraken op zijn rijgedrag, ging hij er te voet vandoor. Even later zagen agenten de man lopen op de Nagelerstraat, waarna hij uiteindelijk kon worden aangehouden in de tuin van een woning aan de Kampwal. Bij de blaastest die vervolgens aan het bureau plaatsvond, blies hij 260 ug/l (0,6 promille). Hij is na verhoor heengezonden. Proces verbaal wordt opgemaakt.

MARKNESSE - Twee scooterrijders uit Marknesse zijn vrijdagnacht staande gehouden op de Lange dreef omdat ze geen helm droegen. Eén van hen, een 16-jarige jongen, verkeerde onder invloed: hij blies 335 ug/l (0,75 promille). Na verhoor zijn de ouders in kennis gesteld.

DRONTEN - Op de Fazantendreef is vrijdagnacht een 24-jarige automobilist uit Hengelo (Overijssel) aangehouden. De man reed langzaam en slingerend over de weg en blies 465 ug/l (1.05 promille) bij de controle. Hij kreeg een rijverbod van vier uren en een proces verbaal.

LELYSTAD - Bij een controle is vrijdagnacht een 37-jarige automobilist uit Amsterdam aangehouden wegens rijden onder invloed. De man deed meerdere pogingen tot een blaastest, zonder resultaat. Hij weigerde echter mee te werken aan een bloedproef. Zijn rijbewijs is ingevorderd.