Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-08-2002 Persberichten district Eemland zuid, 12.00 uur

Betrapt door fotonegatieven

LEUSDEN De politie heeft een 15-jarig en 16-jarig meisje uit Leusden op het politiebureau ontboden in verband met winkeldiefstal vanaf een winkel van de Grutterij.

Winkelpersoneel waarschuwde de politie nadat zij 9 fotomappen hadden aangetroffen zonder de ontwikkelde fotos. Deze waren meegenomen zonder te zijn afgerekend. Echter, de negatieven van de fotos waren nog in de mappen aanwezig. Deze werden naar de politie voor onderzoek gebracht. Hierop stonden de betreffende meisjes die door de agenten werden herkend.

De meisjes werden op het bureau ontboden en hebben inmiddels een bekennende verklaring aflegd. De ouders van de meisjes werden in kennis gesteld.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT De politie heeft in de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 augustus op de Hogeweg een 44-jarige man uit Almere aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed.

Na onderzoek bleek de man met 0,95 promille alcohol in zijn lichaam te hebben gereden. Tegen de man zal proces verbaal worden opgemaakt.

Auto in water geduwd

AMERSFOORT Op vrijdagochtend ontving de politie de melding dat enkele uren eerder, tussen 04.45 en 05.00 uur, was gezien dat drie jongens een personenauto in het water was geduwd. De auto zou bij de Eem ter hoogte van De Koppel in het water liggen.

Op deze plek werd inderdaad een personenauto aangetroffen die door de brandweer uit het water werd getakeld en vervolgens werd afgesleept. De politie heeft informatie bij de betreffende eigenaar achtergelaten over de vernieling van de auto daarbij met het verzoek om contact op te nemen.