Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 10-08-2002 Persbericht district Kerkrade
Zaterdag 10 augustus 2002

Vaals Crosser bekeurd

Een patrouille zag op vrijdagmiddag omstreeks 16.00 uur een persoon op een crossmotor over de Maastrichterlaan in Vaals rijden. Bij het zien van de agenten trachtte de motorrijder zich uit de voeten te maken. De motor werd even later door de agenten in de struiken bij het Prins Bernhardplein aangetroffen. In de brandgang van de Prins Berhardlaan werd de 32 jarige bestuurder uit Vaals aangetroffen. De motor was niet verzekerd en had geenn geldig kentekenbewijs. De bestuurder bleek niet over een motorrijbewijs te beschikken. Voort alle feiten werd proces verbaal opgemaakt en de motor werd in beslag genomen.

Kerkrade Aanhouding

Op vrijdagavond, om 23.30 uur werd op het Plein in Kerkrade een 32 jarige man uit Landgraaf aangehouden. De man stond tegen de gevel van eden pand te urineren toen hij door de politie op zijn gedrag werd aangesproken. De man bleef echter gewoon doorgaan met plassen. Tijdens het uitschrijven van een bekeuring bergon de man verveldend te worden. Hij schold de agenten uit en bedreigde hen. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verder onderzoek werd ingesloten.

Landgraaf Rijden onder invloed

Op de Oude Landgraaf werd vrijdagavond om 23.30 uur een 18 jarige bromfietser uit Heerlen gecontroleerd. De knaap bleek niet over een bromfietscertificaat te beschikken. Tijdens de controle bleek dat hij alcohol had genuttigd. Uit de ademanalyse bleek een promillage van 0.8 o/oo. Tevens bleek dat de bromfiets opgevoerd was. Ter zake alle feiten werd de Heerlenaar bekeurd.

Kerkrade Man mishandeld

Zaterdagochtend, omstreeks 5.00 uur werd bij de politie gemeld dat een man klappen kreeg in de Onze Lieve Vrouwestraat in Kerkrade. De patrouille die ter plaatse ging trof liggend op het wegdek een 32 jarige inwoner van Kerkrade aan. Volgens zijn zeggen had het slachtoffer een woordenwisseling gekregen met drie personen. Hij had daarbij een aantal klappen gekregen. Door de ambulancedienst werd het slachtoffer naar de spoedeisende hulp van het ziekenhuis gebracht. De politie stelt een onderzoek in.