Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 10-08-2002 Persbericht District Sittard
Zaterdag 10 augustus 2002

Born Rijden onder invloed

Op vrijdagavond om 21.30 uur zag een patrouille een automobilist vanaf de afrit van de A2 zonder vaart te minderen de Langereweg in Born oprijden. De agent moest fors remmen om een aanrijding te voorkomen. Na een stopteken werd de bestuurder gecontroleerd. De 20 jarige automobilist uit Montfort verklaarde spontaan dat hij geen rijbewijs had. De auto bleek ook niet verzekerd te zijn. Ook had de Montfortenaar alcohol gedronken. Uit de ademanalyse bleek een promillage van 0.8 o/oo. Voor alle feiten, ook het geen voorrang verlenen, werd de man bekeurd.

In de nacht van vrijdag op zaterdag zagen agenten een auto met een defecte koplamp omstreeks 3.00 uur over de Eisenhowerstraat in Sittard rijden. Toen de bestuurder hierop werd aangesproken bemerkten de agenten dat de man, een 54 jarige inwoner van Sittard, alcohol had gedronken. Uit de ademanalyse bleek een promillage van 0,7 o/oo. Tegen de man werd wegens het rijden onder invloed proces verbaal opgemaakt.

Sittard Inbraken

Een woning gelegen in de Brunhildestraat in Sittard kreeg ongewenst bezoek. Men verschafte zich toegang na het forceren van de achterdeur. Het is nog onduidelijk wat er uit de woning werd gestolen.

Ook een woning in de Dr. Nolenslaan in Sittard moest het vrijdagmiddag ontgelden. Hier verschafte men zich via een raam de toegang tot de woning. Gestolen werden bankpassen, geld en een Tv.