Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 10-08-2002 Persbericht district Heerlen
Zaterdag 10 augustus 2002

Heerlen Aanhouding

In de Plaarstraat in Heerlen werd zaterdagochtend, omstreeks 3.00 uur een 23 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij had even te voren in de Akerstraat aan een 22 jarige man uit Heerlen een vuurtje gevraagd. Toen de Heerlenaar hem dit gaf, rukte de verdachte de ketting van benadeelde van zijn hals en zette het op een lopen, achtervolgd door de benadeelde. Op de Oude Veemarkt verloor hij de verdachte uit het oog. Een attente persoon greep de verdachte echter in de Akerstraat in de kraag waar hij werd overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde politie. De man werd aangehouden en ingesloten.

Heerlen Agressieve winkeldief

Op vrijdagavond, even voor 22.00 uur, werd politieassistentie verzocht in een winkel gelegen aan het Homerusplein in Heerlen. Ter plaatse bleek een nog onbekende man door personeel te zijn betrapt bij het stelen van drank. De man reageerde agressief en spuugde en bedreigde. Hij werd tegen de grond gewerkt. Door de politie werd hij in de boeien geslagen en naar het politiebureau gebracht. De man weigerde zijn identiteit bekend te maken. Hij werd ingesloten voor verder onderzoek.

Heerlen Alcohol en verkeer

Op zaterdagochtend, omstreeks 2.45 uur zag een patrouille een automobilist tot tweemaal toe in de Akerstraat en in de Welterlaan het rode verkeerslicht negeren. Tevens slingerde hij en reed hij met hoge snelheid over de Keulseweg. Hier kreeg hij van de agenten een stopteken. De man bleek alcohol te hebben genuttigd. Uit de ademtest bleek een promillage van 1.o/oo. Tegen de man, een 28 jarige man uit Heerlen, werd proces verbaal opgemaakt. Vanwege zijn verkeersgevaarlijk rijgedrag werd ook zijn rijbewijs ingevorderd.