Politie Rotterdam-Rijnmond

Uitgave zaterdag 10 augustus 2002

* TE HARD OP DE MOTOR
De Verkeerspolitie constateerde vrijdagmiddag, dat een 46-jarige motorrijder uit Dordrecht op de zuidbaan van de rijksweg A15 met een snelheid reed van 170 kilometer per uur, daar waar 100km was toegestaan. Tevens maakte hij zich schuldig aan 'kleven'. De motorrijder werd aan de kant gezet en kreeg een proces-verbaal. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.


* SNACKBAR OVERVALLEN
Twee nog onbekende mannen hebben vrijdagavond omstreeks half elf een snackbar aan de Lampreistraat overvallen. De twee mannen kwamen de zaak binnen en bedreigden de 22-jarige eigenaar met een vuurwapen. Tevens kreeg het slachtoffer een klap in zijn gezicht. De mannen eisten geld. Nadat zij de telefoon onklaar hadden gemaakt verlieten de overvallers uiteindelijk de zaak met een paar honderd Euro en twee mobiele telefoons aan buit. Zij verdwenen in onbekende richting.


* RADARSNELHEIDSCONTROLES
De Verkeerspolitie heeft vrijdagmiddag en -avond radarsnelheidscontroles gehouden op de Stadionweg, de Tjalklaan en op de Laan op Zuid. Op de Stadionweg reden 184 van de 1615 gecontroleerde bestuurders harder dan 50km. Hoogste snelheid 86 kilometer per uur. Op de Tjalkaan gingen 49 van de 800 gecontroleerde automobilisten in de fout. Hoogste snelheid 80 kilometer per uur. Op de Laan op Zuid reden 116 van de 1900 gecontroleerde automobilisten harder dan 50km. Hoogste snelheid 85 kilometer per uur. Op een andere locatie aan de Laan op Zuid reden 311 van 1556 gecontroleerde bestuurders te hard. Hoogste snelheid 93 kilometer per uur.

Avonduitgave vrijdag 9 augustus 2002

* TRAINER FEYENOORD BEDREIGD
De politie van het district Feijenoord-Ridderster stelt een onderzoek in naar de achtergronden van een bedreiging aan het adres van trainer Bert van Marwijk van Feyenoord. Op vrijdag 2 augustus jl. werd bij het Feyenoord Stadion een dreigbrief bezorgd, gericht aan trainer Bert van Marwijk. In die brief, die vergezeld ging van enkele patronen, wordt de trainer en zijn gezin bedreigd. Als aanleiding voor de bedreiging worden de spreekkoren 'Hamas .......' tijdens de Open Dag van Feyenoord opgevoerd. Deze spreekkoren leidden tot grote commotie en afkeuring, maar ook tot vragen in de Kamer. De brief was ondertekend door 'de harde kern van Ajax' en 'de joodse gemeenschap'. De politie heeft de nodige bedenkingen met betrekking tot deze afzender. Uit onderzoek is van een dergelijke link met Ajax vooralsnog niet kunnen blijken. Het is niet uit te sluiten dat de afzender van de brief de aandacht wil vestigen op de spreekkoren en daarbij de naam van Ajax misbruikt. Afgelopen woensdag werd een brief met nagenoeg dezelfde inhoud bezorgd bij een televisiestation.


* HENNEPKWEKERIJTJE ONTMANTELD
Naar aanleiding van een melding over wateroverlast stelde de politie van het district Rotterdam-West in een woning aan de Brederodestraat een onderzoek in. Op de eerste etage van de woning werd een in bedrijf zijnd hennepkwekerijtje aangetroffen. Er stonden zo'n 200 hennepplanten. Deze hennepplanten alsmede de voor de groei gebruikte apparatuur werden in beslag genomen. Tegen de eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.


* MAN NA BEDREIGING AANGEHOUDEN
Vrijdagmiddag omstreeks half twee werd in een woning aan de Bree, een 21-jarige Rotterdammer aangehouden, nadat hij vanuit de woning met een vuurwapen spelende kinderen had bedreigd. De kinderen zouden een stok tegen het raam van de woning hebben gegooid. De politie stelde een onderzoek in de woning in en trof een vuurwapen en munitie aan. Het vuurwapen en de munitie werden in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld.


* DRUGSDEALER EN KOPER AANGEHOUDEN
Vrijdagmiddag omstreeks half twee werd in de Bruijnstraat een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij was in het bezit van 27 zakjes cocaïne, 32 zakjes heroïne en een brok van 20 gram cocaïne. Ook had hij zo'n 300 Euro bij zich. De verdovende middelen en het geld werden in beslag genomen. De man had verdovende middelen verkocht aan een 47-jarige Rotterdammer. Deze was in het bezit van gebruikershoeveelheden heroïne en cocaïne. Ook hij werd aangehouden. Beide verdachten werden overgebracht naar het bureau en ingesloten. De bestrijding van drugsoverlast is een speerpunt van het beleid van de politie Rotterdam-Rijnmond en ingebed in het Vijfjarenprogramma Veilig Rotterdam.