Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 10-08-2002
Berichten van 09 en 10 augustus

Martin Panman 06-51611628

Dansende voetganger

BORGER Vrijdagmiddag trad er een live bandje op aan de Grote Brink in Borger. Een 62 jarige man uit Heerhogowaard vond het zo gezellig dat hij een dansje ging maken. Al dansend kwam hij op de rijbaan terecht en daar reed een 54 jarige automobilist uit Borger de danser over zijn voet. De Heerhugowaarder kwam vervolgens met zijn elleboog tegen de voorruit van de auto aan. Gevolg: voorruit kapot en een beschadigde elleboog.

In de berm over de kop

SPIER Een 49 jarige automobilist uit Hoogezand reed met zijn bestelauto over de A28 in de richting van Zwolle. Hij haalde een voor hem rijdende auto in en verloor daarbij de macht over het stuur. Hij kwam in de linker terecht, corrigeerde te sterk, vloog naar de rechterberm, corrigeerde opnieuw te sterk, schoot de weg over en kwam weer in de linker berm terecht. Daar sloeg de auto over de kop en na een boom geramd te hebben kwam hij tot stilstand. De bestuurder stapte, dankzij de veiligheidsgordels, ongeschonden uit het wrak. De rijbaan is een poosje gestremd geweest en de KLPD zorgde voor de beveiliging van de file. Na 45 minuten was de weg weer vrij.

Doorrijden na aanrijding

EMMEN Vannacht reed een 29 jarige man uit Emmen met zijn vrachtauto met aanhangwagen op de Nijkampenweg tegen een personenauto aan, waardoor grote schade ontstont. De Emmenaar stopte niet maar reed door. Getuigen zagen even later de auto op de Meerstraat in Emmen staan. Ze zagen dat de bestuurder de schade aan zijn vrachtauto opnam. Ook zagen ze dat de man dronken was. Toen ze hem wilden aanspreken reed de man op een van hen in en ging er vervolgens met zijn vrachtauto vandoor. Later in de nacht trof de politie de Emmenaar aan. Hij werd aangehouden en werd overgebracht naar het politiebureau. Hij weigerde daar een blaasproef. De man is ingesloten om zijn roes uit te slapen. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij krijgt een proces-verbaal voor o.a. doorrijden na een aanrijding en het weigeren van een blaasproef.

Te dronken om te blazen

COEVORDEN De politie in Coevorden heeft vrijdagmiddag een 50 man uit Norg aangehouden. De Norger had met zijn auto op de H.Schaftstraat twee andere autos aangereden en was vervolgens een huis binnen gelopen. De man was dermate onder invloed, dat hij niet kon blazen. Een arts nam een bloedproef. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Dronken jongeman slaapt op fietspad

HOOGEVEEN Vannacht reed een 25 jarige man uit Ansen met zijn bromfiets over het fietspad naast de Nijstad. Achter op de bromfiets zat zijn vriendin. Op een gegeven moment zag de Ansenaar voor hem iets op het fietspad liggen. Hij probeerde dat te ontwijken, maar dat lukte niet meer. Hij reed zoals later bleek over de benen van een 17 jarige jongeman uit Koekange, die lag te slapen op het fietspad. Gevolg: De Koekanger brak een been en werd opgenomen in het Sophiaziekenhuis in Zwolle. De Ansenaar bleek te hebben gedronken en moest een blaasproef ondergaan. Hij blies 485
µgl. En krijgt daarvoor een proces-verbaal. De vriendin mankeerde niets en heeft dapper eerste hulp verleend aan het slachtoffer.

Slok te veel

MEPPEL Vannacht zag een politiesurveillance een auto slingerend rijden over de Steenwijkerstraatweg. De 20 ja
rige bestuurder uit Meppel blies te veel en werd aangehouden. Op het politiebureau gaf de ademanalyse 645 µgl aan. Zijn rijbewijs is ingevorderd en met een procesverbaal kon hij vertrekken.

Door de Bliksem getroffen

Benneveld en Wachtum Vrijdagavond sloeg tijdens noodweer de bliksem in in een tweetal boerderijen, met rieten daken. In Benneveld werd een boerderij door de bliksem geraakt. Een begin van brand kon door de brandweer in de kiem gesmoord worden. Er ontstond wel veel rook roet en waterschade. In Wachtum brandde de gehele bovenverdieping van een boerderij uit, nadat deze door de bliksem was getroffen. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Gaslek

DINGELOO Gistermiddag tegen 16.30 ontdekte men dat er onder het asfalt van de Esweg gas weg spoot. De brandweer was samen met de politie ter plaatse. De Rendo was er eveneens. De weg en een aantal kruisingen werden afgezet. Tegen 22.30 uur had men het lek gedicht en was het gevaar voor brand geweken.

Auto inbrand

ASSEN Aan de Thorbeckelaan brandde vannacht een personenauto geheel uit. De auto stond op geparkeerd op een parkeerplaats en was door kortsluiting als gevolgd van de brand uit zich zelf gaan rijden. Een meter of vijftien verder was het tot stilstand gekomen. De politie sluit brandstichting niet uit.

Op de Haarweg in Assen bleek vrijdagavond eveneens een auto in brand te staan. Een passerende politieauto had een brandblusser aan boord en kon de brand blussen, waardoor de auto niet in rook opging en schade beperkt bleef.

Hennepkwekerij

ASSEN Vrijdagmiddag heeft de politie een illegale hennepkwekerij opgeruimd in een woning aan de Batingestraat. De zolder van de woning was ingericht als kwekerij. Stroom voor de assimilatielampen e.d. werd vermoedelijk afgetapt buiten de meter om. 20 lampen en een koolstoffilter allsmede de elektriciteitmeter werden inbeslaggenomen. Er stonden restanten ongeveer 200 hennepplanten, die net waren geoogst. De 40 jarige verdachte leverde de wiet aan koffieshops in de omgeving.