Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 10-08-2002 Persbericht van zaterdag 10 augustus 2002

Berichten uit de regio

Geldrop: Inbraak in een woning
Tussen donderdagavond 22.15 uur en vrijdagmorgen 09.30 uur is er ingebroken in een woning aan de Hazelaar. Onbekend is nog hoe men de woning is binnengekomen. De hele woning is doorzocht. Uit de woning zijn een DVD speler, Cd speler, cds, videos en enkele sieraden weggenomen.

Beek en Donk: Snelheidscontrole
Vrijdagmorgen tussen 09.49 uur en 13.05 uur is er op de Oranjelaan een snelheidscontrole gehouden. Van de 1886 gecontroleerde voertuigen reden er 205 harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 100 km/u.

De Rips: Snelheidscontrole
Op de Stippelberg is vrijdagmiddag van 14.36 uur tot 16.34 uur een snelheidscontrole gehouden, 83 van de gecontroleerde 677 voertuigen reden harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 137 km/u.

Eindhoven: Aanhoudingen na fietsendiefstal
Vrijdagavond om 21.00 uur is op de Kapteynstraat een 37-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. Zaterdagmorgen is op de Boschdijk een 37-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De mannen worden ervan verdacht vrijdagmiddag omstreeks 16.30 uur twee fietsen op de Emmasingel te hebben weggenomen. Getuigen hadden dit gezien en de politie gewaarschuwd. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld.

Eindhoven: Aanhouding na vervalsing
Een 24-jarige inwoonster van Eindhoven is vrijdagmiddag om 17.25 uur op de Karel de Grotelaan aangehouden. De vrouw had getracht met een vervalst paspoort een sofi-nummer te bemachtigen. De vrouw is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en inverzekering gesteld. Het paspoort is voor onderzoek inbeslaggenomen.

Eindhoven: Aanhouding na bedreiging
In een woning aan de Roostenlaan is vrijdagavond om 18.55 uur een 21-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had kort ervoor de bewoners van deze woning ernstig bedreigd. De verdachte is onder hevig verzet aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij is voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld.

Eindhoven: Aanhoudingen na bedreiging
Zaterdagmorgen om 01.55 uur zijn in een woning aan de Gen. Wicherslaan twee inwoners van Eindhoven van 20 en 23 jaar aangehouden. Zij worden ervan verdacht kort ervoor een 22-jarige inwoonster van Eindhoven in de woning met een mes bedreigd te hebben. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Aanhoudingen na vechtpartij
Vanmorgen omstreeks 01.55 uur zijn op de Molenstraat een 34-jarige en een 44-jarige Helmonder aangehouden. De 44-jarige verdachte wordt ervan verdacht kort ervoor bij een vechtpartij een 28-jarige Helmonder te hebben mishandeld. De 34-jarige verdachte wilde hierop nog even verhaal halen bij de 34-jarige waarna hij ook werd aangehouden. Het slachtoffer moest zich in het ziekenhuis aan zijn verwondingen laten behandelen. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Aanhouding na diverse verkeersovertredingen Op het Stationsplein is vanmorgen om 02.10 uur een 45-jarige inwoner van Helmond aangehouden. Een surveillance zag de man, op de Edisonstraat, in een personenauto rijden zonder juiste verlichting. Toen men de bestuurder een stopteken gaf ging hij er met verhoogde snelheid vandoor. Tijdens de achtervolging door de politie reed de bestuurder verschillende malen door rood licht en negeerde enkele gesloten verklaringen. Bij controle bleek dat de auto waarin de verdachte reed niet verzekerd was. De bestuurder bleek bij controle onder invloed te zijn. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 0.95 promille aan. De verdachte is voor onderzoek ingesloten. Zijn auto is voor onderzoek inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Eindhoven: Onder invloed
Een 34-jarige automobilist uit Eindhoven is vanmorgen om 02.20 uur op de Vestdijk aangehouden. De bestuurder was kort ervoor betrokken bij een kop staartaanrijding op de Nieuwstraat Bij controle bleek dat de man zijn auto onder invloed bestuurde. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage ruim 1.70 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en rijverbod voor de duur van 9 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Gemert: Aanhouding na vechtpartij
Zaterdagmorgen om 03.32 uur is op de Deken van den Heuvelstraat een 20-jarige inwoner van Gemert aangehouden. De verdachte was kort ervoor betrokken bij een vechtpartij waarbij hij een 17-jarige plaatsgenoot had mishandeld. De verdachte liep daarbij zelf een verwonding aan zijn hand op die in het ziekenhuis moest worden behandeld. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Maarheeze: Aanhoudingen na steekpartij
Vanmorgen tussen 04.23 uur en 07.20 uur zijn vier inwoners van Maarheeze aangehouden. Een 15-jarige meisje en drie mannen in de leeftijd van 18,19 en 22 jaar worden ervan verdacht omstreeks 03.15 uur betrokken te zijn geweest bij een steekpartij. De 22-jarige verdachte was daarbij met een scherp voorwerp in zijn hand gestoken. De 19-jarige dader was zelf ook gewond geraakt. Beiden zijn na behandeling in het ziekenhuis voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld. Ook de twee andere verdachten zijn ingesloten en inverzekering gesteld.

Gemert: Aanhoudingen na diefstal bank
Op de Komweg zijn vanmorgen om 03.50 uur een 18-jarige inwoner van Gemert en een 19-jarige inwoner van Beek en Donk aangehouden. Een politiesurveillance zag de mannen lopen met een witte tuinbank. Bij controle bleek dat zij deze bank hadden weggenomen bij een woning aan de Komweg. De verdachten zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden.

Eindhoven: Aanhoudingen na zware mishandeling
Zaterdagmorgen om 05.10 zijn op de Don Boscostraat twee Eindhovenaren van 26 en 29 jaar aangehouden. De mannen worden ervan verdacht kort ervoor op de Wal een nog onbekende man, zonder enige aanleiding, ernstig te hebben mishandeld. Het slachtoffer is met nog onbekende verwondingen over gebracht naar het ziekenhuis. De beide verdachten zijn voor onderzoek ingesloten .

Eindhoven: Onder invloed
Een 26-jarige automobilist uit Eindhoven is vanmorgen om 05.23 uur op de Veldm Montgomerylaan aangehouden. De man bleek zijn auto onder invloed te besturen. De ademanalyse gaf een alcolpromillage van 1.40 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingevorderd. Zijn auto is voor onderzoek veilig gesteld.