Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Breda

Datum: 10/8/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

Gewapende overval, twee verdachten aangehouden in België

BREDA: Gisteravond heeft omstreeks 23.40 uur een gewapende overval plaats gevonden bij een tankstation aan de Graaf Hendrik III laan te Breda. Twee verdachten, Chileense mannen, zijn later op de avond aangehouden, na een aanrijding in Antwerpen.

Twee mannen met een personenauto met Belgisch kenteken kwamen, nadat ze getankt hadden, de shop binnen. Een van de mannen bedreigde de medewerkster met een pistool en eiste geld. Hierna heeft zij de overvallers het kassageld overhandigd, waarna zij de shop verlieten en wegreden in hun auto.

De centralisten van de politiemeldkamer stelden direct de eigen surveillance auto's en de Belgische collega's van de bijzonderheden van het voertuig en de overvallers ter beschikking.

Omstreeks 00.30 uur werd bekend dat het betrokken voertuig in Antwerpen betrokken was bij een verkeersongeval. De auto bleek gestolen te zijn bij een recente woninginbraak in Brugge. De twee inzittenden zijn door de Belgische politie aangehouden. Vermoedelijk hebben zij ook in België het een en ander op hun kerfstok. Het zijn twee Chilenen van respectievelijk 25 en 32 jaar. In de auto werd de buit, enkele honderden Euro's en twee vuurwapens aangetroffen. De Nederlandse Officier van Justitie en zijn Belgische ambtsgenoot, de Procureur des Konings overleggen nog over de vervolgprocedure.

Aanhoudingen voor bedreiging en mishandeling

BREDA: Een 26-jarige Bredanaar is vannacht omstreeks 03.00 uur in het uitgaanscentrum, op de Reigerstraat aangehouden nadat hij enkele portiers bedreigd had, hetgeen gehoord werd door politiemensen.

De man was boos geworden omdat hij een horecazaak niet mocht betreden.

De portiers weigerden hem de toegang omdat de man bij een vorig bezoek problemen had veroorzaakt. Na deze weigering had de Bredanaar met een vriend met twee portiers gevochten. Volgens hen waren de portiers begonnen. Tegen de Bredanaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Tevens is vannacht omstreeks 02.15 uur op de Visserstraat te Breda een 19-jarige Bredanaar aangehouden ter zake de mishandeling van een 16-jarige jongen uit Terheijden. Het slachtoffer is getrapt en heeft een dichtgeslagen oog. Hij verklaarde dat hij in het verleden al een keer ruzie met het slachtoffer had gehad en nu dat had willen uitpraten. Volgens hem hadden andere jongens het slachtoffer mishandeld. Hij krijgt een proces-verbaal.

Verduistering in dienstbetrekking

BREDA: Een 30-jarige Tilburger is vanmorgen omstreeks 09.30 uur bij een groothandel in Breda, op heterdaad betrapt toen hij tabaksartikelen wilde stelen. De man werkt als chauffeur voor de groothandel.

De laatste weken werden er regelmatig goederen gestolen. Vanuit het bedrijf werd daarom regelmatig gepost. Vanmorgen betrapte men de Tilburger toen deze dozen met tabaksartikelen wilde inladen, terwijl deze in het geheel niet op zijn bestellijst stonden. De chauffeur gaf toe dat hij fout bezig was. Hij is overgedragen aan de politie. Een hulpofficier van justitie heeft de verdachte in verzekering gesteld. De politie onderzoekt of de verdachte betrokken is bij andere soortgelijke diefstallen.

Diefstal auto vanaf bedrijf

ALPHEN: Vannacht is omstreeks 00.15 uur bij een bedrijf op het Bielzenspoor ingebroken. De inbreker heeft zich de toegang tot het bedrijf verschaft door een ruit in te slaan. Uit de bedrijfshal heeft men een Volkswagen Golf ontvreemd met het kenteken PT-SZ-19

Zenuwachtige inbreker aangehouden

BREDA: Een 37-jarige Bredanaar is vannacht omstreeks 03.15 uur op de Julianalaan te Breda aangehouden ter zake een kort daarvoor gepleegde woninginbraak aan de Weerijsingel.

Agenten zagen de Bredanaar, een man die al veelvuldig met de politie in aanraking is geweest, op een damesfiets rijden over de Julianalaan. Zij zagen dat hij veel belangstelling toonde voor de aldaar geparkeerde auto's. Tevens zagen zij dat hij een aantal goederen in een plastic tas met zich meevoerde.
Zij knoopten een gesprek met hem aan. Op de vraag wat hij in zijn tas had, antwoordde hij dat er gereedschap in zat en dat hij nog moest gaan klussen. Het viel de agenten op dat hij erg zenuwachtig was. Hij hield zijn beide handen achter zijn rug. Tijdens het gesprek vielen er uit zijn handen een paar bankpasjes op de grond. Hierop hebben zij verdachte aangehouden. Later bleek dat de pasjes afkomstig waren van een zojuist gepleegde woninginbraak aan de Weerijsingel. Bij deze woning was een raam geforceerd. Diverse goederen zoals bankpassen, tassen en sleutels waren gestolen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Rijden met onverzekerde auto en rijontzegging

BREDA: Een 26-jarige man uit Etten-Leur is gisteravond omstreeks 22.00 uur door de politie aangehouden. De man reed met een onverzekerde auto, waarvan de APK was verlopen over Rijksweg A-16. Ter hoogte van de Graaf Engelbertlaan werd hij staande gehouden. Bij verdere controle van zijn gegevens bleek verder dat zijn rijbevoegdheid was ontzegd. De auto is in beslag genomen. Op 17 juli jl. was hij ook al betrapt op het rijden tijdens zijn rijontzegging

Inbraak winkel

BREDA: Vanmorgen is omstreeks 07.00 uur ingebroken in een winkel op het Brabantpark.

De nog onbekende dader gooide met een trottoirtegel de ruit van de toegangsdeur in. Vanaf de counter is een PC weggenomen. Volgens een getuige gaat het om een jongeman van circa 20-25 jaar, gekleed in donker trainingspak en een lichtkleurig petje.