Ingezonden persbericht


Persaankondiging

Heilig Landstichting 29 juli 2002

Bijbels Openluchtmuseum organiseert Museumnacht in Arabisch vissersdorp Beleef de wereld van Duizend-en-één-Nacht

Waan je even in de sprookjeswereld van de verhalen van Duizend-en-één-Nacht. Het Bijbels Openluchtmuseum, gelegen in Heilig Landstichting (bij Nijmegen), organiseert op zaterdag 10 augustus een romantische Museumnacht onder het motto "Beleef de wereld van Duizend-en-één-Nacht". Deze nacht begint om 19.00 uur en eindigt om 23.00 uur. De bezoeker beleeft Tell Arab in Arabische sfeer en wordt meegesleept in de sprookjesverhalen van 1001 nacht. Om na afloop de weg in het donker terug te vinden ontvangen de kinderen een lampion.

Spectaculaire show met vuurspuwers
Rond het Arabisch vissersdorp Tell Arab brengt het museum de bezoeker in de sfeer van de sprookjeswereld van Duizend-en-één-Nacht. Hoogtepunt van de avond is de bloedstollende show met vuurspuwers en met fakirs van het zuiverste water. Een voorstelling met veel vuur, glas en staal.

Op het programma staan tal van activiteiten waaronder een modeshow met kleding uit Oman, handen beschilderen met henna, wierook branden en raffia vlechten. In de Karavanserai kunnen de bezoekers versgebakken bedoeïenenbrood proeven en de waterpijp roken.

Proeven en snoepen van de oosterse keuken
Culinaire wensen? Bezoekers kunnen in het vissersdorp Tell Arab proeven van de Oosterse keuken. Daarnaast leren ze hoe ze halwa, typisch Arabisch snoep, moeten maken. Ook is er gelegenheid om koffiebonen te leren malen, tegels te beschilderen en je kunt je naam in het Arabisch schrijven. Een verhalenverteller zal voorlezen uit de sprookjes van Duizend-en-één-Nacht.

Zomervakantie-activiteiten speciaal voor kinderen
Tijdens de zomervakantie organiseert het museum speciale activiteiten voor kinderen. Zo kunnen zij elke dinsdag en en donderdag van 13.00 tot 16.30 uur meebouwen aan Syrische bijenkorfhuisjes rond het meer van Tell Arab. Elke woensdag van 13.00 tot 16.30 uur tegeltjes beschilderen met Arabische motieven in het vissersdorp Tell Arab. Elke zondag van 13.00 tot 16.30 uur sieraden maken in de Via Orientalis

(einde persaankondiging)

Praktische informatie:

Het Bijbels Openluchtmuseum is dagelijks geopend van 9.00 tot 17.30 uur (t/m 3 november 2002). De toegangsprijs is 8 euro voor volwassenen. Kinderen betalen de helft. Korting is er voor ouderen, CJP'ers en meuseumjaarkaarthouders. Het museum ligt aan de doorgaande weg naar Nijmegen naar Groesbeek (N842). Vanaf station Nijmegen CS neemt u de stadsbus (lijn 5 richting Groesbeek) of de treintaxi. Voor meer informatie bel telefoonnummer (024) 38 23 110 of bekijk onze website www.bijbelsopenluchtmuseum.nl