ST. ROTTERDAM DANCE PARADE

Zaterdag 10 Augustus 6e editie FFWD Heineken Dance Parade

Zaterdag 10 Augustus 6e editie FFWD Heineken Dance Parade Met o.a. Tom Harding, Ferry Corsten, Armin van Buuren en Michel de Heij.

Van (inter)nationale toppers tot en met beginnend talent, meer dan 150 verschillende DJ's zijn zaterdag 10 augustus gratis te bewonderen tijdens de zesde editie van de FFWD Heineken Dance Parade in Rotterdam. Het grootste dance event van de Benelux begint op vrijdagavond 9 augustus met een officiële Kick Off Party in Nighttown. De parade op zaterdag rijdt in een rustiger tempo zodat party people langs de kant volop van het spektakel kunnen genieten. Na afloop van de parade begint een gratis eindfeest op de Schiehaven/Lloydpier voor 100.000 bezoekers waar bekende DJ's voor het eerst back2back draaien. De verschillende arena's op het eindfeest worden gehost door de top van de Nederlandse party-organisaties als Chemistry en Silly Symphonies. De volledige route, een overzicht van alle deelnemers en de line up van het eindfeest is te vinden op
www.ffwdheinekendanceparade.nl

FFWD Kick Off Party
De officiële Kick Off Party op vrijdag 9 augustus wordt gehouden in Nighttown. Tijdens deze avond presenteren Mike van Loon en Mark Doyle de nieuwste loot van hun zeer succesvolle en imposante Hed Kandi reeks en draaien Michel de Heij, The Youngsters Live (Frankrijk), Jay Samuel en Roog. Kaarten zijn te verkrijgen bij de Nighttown ticketshop.

FFWD Slows Down
Het startpunt van de FFWD Heineken Dance Parade is dit jaar de Schiedamsedijk, het verlengde van de Coolsingel vlakbij de Witte de Withstraat. Doordat de route iets korter is kunnen de wagens het parcours in een rustiger tempo afleggen. Feestgangers langs de route hebben daardoor beter de gelegenheid om van het spektakel te genieten. En om het visuele spektakel te verhogen zullen er meer 'eigen' trucks meerijden dan voorgaande jaren. Verschillende soorten opleggers en diepladers vergroten de variatie in de bonte karavaan.

FFWD Parade: The Chemistry is back
De toonaangevende Amsterdamse party-organisatie Chemistry is na enige afwezigheid weer terug in Rotterdam en dat doen ze dan ook gelijk goed. Chemistry rijdt niet alleen mee met een wagen in de parade, maar ze hosten ook een area op het eindfeest. Verder is ook opvallend de deelname van een aantal DJ's met een geheel eigen truck dit jaar. Dit zijn o.a. Armin van Buuren, Ferry Corsten, Michel de Heij, Dulce en Promis (zie de bijlage voor een overzicht van alle voorlopige deelnemers). De warming up voor de parade begint om 11.00 uur. Om 12.00 exact zet de eerste wagen zich in beweging om omstreeks 16.00 uur aan te komen op de Schiehaven/Lloydpier, waar dan een grootst eindfeest begint.

FFWD Party: Back 2 Back
Het gratis eindfeest op de Schiehaven/Lloydpier bestaat uit vier area's en duurt tot 23.00 uur. In Area One (Trance) draaien Rank One, Armin van Buuren, Kid Vicious, Ferry Corsten en Johan Gielen. Area Two (Club) is powered by the people of Chemistry. Na de openingsact Soulvation draaien de DJ's back2back (twee DJ's doen samen een set). Dit zijn Brian S. vs Victor Coral, Marcello vs special guest, Roog vs Olav Basoski, Lucien Foort vs Nick K, Erick E. vs Marnix en Richard vs Marysol. Area Three (Techno) is powered by Silly Symphonies met Joachim, Benny Rodrigues vs Laidback Luke, Remy, Stacey Pullen en Michel de Heij. Area Four (Drum 'n Bass) is hosted by Triple Vision and Prospect met Randomize & Fractional, Obushek Recordings, Millennium Kru (B), Dreazz and Falcon en Explorer and Tyson MC Ronin (D). Voor iedereen die na afloop van het eindfeest door wil gaan naar afterparties biedt het Hilton Hotel in Rotterdam een arrangement aan met verlate check out. Bel voor meer informatie en reserveringen
010-7108005.

Zowel de parade als het gratis eindfeest worden naast hoofdsponsor Heineken mede mogelijk gemaakt door Rotterdam Festivals, Cocal Cola, Lucky Strike, Partyscene.nl, Radio 538, Redbull, Smirnoff en V8.

Voor meer persinformatie of beeldmateriaal:
St. Rotterdam Dance Parade ,
Admiraal de Ruyterweg 8a ,
3031 AB Rotterdam

T 010 2449996
F 010 2447094

info@ffwdheinekendanceparade.nl

Bert Dijkstra 06 54286360
Jasper Scholte 06 29093300
Henk Witteveen 06 53801411

Bijlage: deelnemers FFWD Heineken Dance Parade

Beads & Healers Productions. Bekend van de maandelijkse feesten op De Boot. DJ's o.a. Erick E, Roog, Alvredo en Bas the Funky Bastard.

Bitte ein Beat. HardHouse met o.a. Cosmic Gate, C. Lownoise, Deaz, Marco V. en DJ Isaac.

Blackhole Recordings, het label Tiësto (helaas dit jaar zelf op tour met Moby in Amerika) met Cor Fijneman, Montana, DJ Dazzle, Le Blanc en Fred Numf.

Big Booty Express. Verschillende soorten Hip Hop organisaties zoals Chocolate, Knock-Out, Stupid Fresh en de Sabotage Sound Surfers met L-Dopa en Chaos.

Chemistry. Host niet alleen de Club Area op het eindfeest maar neemt ook deel aan de parade met o.a. Brian S., Victor Coral, Mary Sol.

City Parade Luik. Onze Belgische collega's met DJ's Jack en Marco.

DJ Dulce, bijgestaan door Pascal en Melvin.

Extravaganza

Ferry Corsten/Purple Eye. 'Live at Tokyo' live in Rotterdam.

Flügel. De laatste wagen van de parade DJ's Paul K. Winston Post en Charlotte Brich (UK).

Future/ Michel de Heij. Eigen wagen van onze Rotterdamse techno trots.

Glamago. DJ Lo-Med (aka Johnny de Mol) bekend van veel TV-zaken maar ook van zijn avonden in de hoofdstedelijke Ministry. Daarnaast is hij ook verantwoordelijk voor het opzetten van de site Glamago en het bijbehorende magazine. Hij draait samen met collega DJ Winston Post. Collega's van bovengenoemden zullen dan ook zeker de truck bemannen.

Illusion. Belgische trendsetter viert 15 jarig bestaan.

Kriska. DJ's Marcella, Debra,Femke, Natarcia en MC Nova samen met zangeres Desaya.

Las Palmas. Voorproefje van dé nieuwe hotspot van Rotterdam met DJ's Dwin, Erick E en Edwin Bazen.

Lexion. Oudgediende op de FFWD Heineken Dance Parade met DJ's Jose, Stephen, Calvin, Club Caviar en MC Pryme

Loveland en Pink Rose met DJ's Marnix en Sebastian Leger.

Matika. The sound of the underground.

MiSTiK met Ome Joost en Mistik Mike.

Nighttown neemt niet alleen deel aan de parade maar organiseert ook dit jaar weer een pre- en een afterparty. DJ's tijdens de parade: Christian Smith en Lucien Foort.

Dance Theatre met Armin van Buuren.

Off-Corso/ Sound Architecture. DJ's T!M, Joachim en Stacey Pullen.

Pasha. Bekend van Ibiza, nu ook in Rotterdam met Seb Fontaine en Tom Harding.

DJ Promiss, geprolongeerd na het succes van vorig jaar.

Q Events, bekend van de koninginnedag feesten in Amsterdam met de DJ's Jan Bart, Roland, Emile, EJ en Michiel.

Rodenburg. Ook oudgediende op de FFWD Heineken Dance Parade met DJ's Hein, Cor, La Red, Hanz, Te-Yo, Rinie en MC D.

Silly Symphonies/ Firm Bookings. De truck wordt bemand door de DJ's van Firm Bookings. O.a. Per, Lemon8, Remy, Laidback Luke en Frederik.

Sleaze/ Maxim. In samenwerking met mannenmagazine Maxim wordt hier een poging gedaan de succesvolle Sleaze avonden van Sinners te verplaatsen naar de straten van Rotterdam.

Thalia Lounge. Nieuwe uitgaansgelegenheid in Rotterdam (tegenover de Off Corso). Dj's o.a. Bart den Ouden.

The Matrix/ Johan Gielen. Nijmeegse club The Matrix zet DJ Johan Gielen in de schijnwerpers. Johan is overigens ook de afsluiter van de Trance Area op het eindfeest.

Triple Vision. Strakke Drum & Bass, host Area 4 op het eindfeest met een grote internationale line-up.

Zuid-Hollandse Popunie.
Zes winnaars van de jaarlijkse terugkerende DJ-contest krijgen een kans op de truck van de Zuid-Hollandse Popunie.

30 jul 02 14:35