Team Bleekemolen vier keer in hoofdrol bij Marlboro Masters

Aerdenhout, 28 juli 2002 Team Bleekemolen is als geen ander team vertegenwoordigd tijdens de Marlboro Masters, op 10 en 11 augustus op Circuit Park Zandvoort. Het familieteam uit Aerdenhout komt met Jeroen Bleekemolen uit in de Formule 3-race, waarin de hele wereldtop aan de start verschijnt. De leden van de familie Bleekemolen behoren daarnaast tot de grote podiumkandidaten in de races van het Vodafone DTCC, de ID&T Radio Clio Renault Sport Cup en de Pearle Alfa 147 Challenge.

Jeroen Bleekemolen (20) is optimistisch over zijn kansen op een goed resultaat tijdens de Marlboro Masters of Formula 3, de belangrijkste Formule 3-race van Europa. "De afgelopen weken heb ik drie races gereden in het Brits Formule 3-kampioenschap. Tijdens de tijdtraining voor de laatste, dubbele race op het circuit van Rockingham op 20 en 21 juli leek ik op weg naar een startplaats in de top vier, later viel ik helaas terug door technische problemen. Ik heb hier een goed gevoel aan overgehouden. De snelheid is er zeker." Voorafgaande aan de Marlboro Masters gaat de meest ervaren Formule 3-rijder van de vijf Nederlandse deelnemers nog een keer testen met zijn team Avanti. "Tijdens de Marlboro Masters rijdt iedereen op banden van het merk Kumho. In Engeland rijden we op banden van Avon. Wij hebben voor onze test Kumho-banden bemachtigd, die in het Frans Formule 3-kampioenschap gebruikt worden. We verwachten dat deze bandentest ons een belangrijke voorsprong geeft op andere teams", aldus Jeroen, die in 2000 al een keer zevende werd in de Marlboro Masters. De hoofdsponsors van Jeroen zijn Debitel en Grundig.

Jeroen Bleekemolen behoort ook tot de hoofdrolspelers in het Vodafone DTCC. De jonge coureur, uitkomend voor het Vodafone Renault Dealerteam, heeft dit seizoen al twee zeges op zak en staat tweede in de tussenstand, slechts vier punten achter klassementsaanvoerder Duncan Huisman.

In de ID&T Radio Clio Renault Sport Cup is Sebastiaan Bleekemolen de grote favoriet voor de titel. Sebastiaan is halverwege het seizoen de klassementsaanvoerder in het zeer competitieve, circa 50 auto's tellende veld. Op 21 juli vierde Team Bleekemolen feest, toen Sebastiaan en zijn vader Michael Bleekemolen samen op het erepodium stonden! Overigens is Jeroen Bleekemolen de regerend kampioen in de ID&T Radio Clio Renault Sport Cup.

In de Pearle Alfa 147 Challenge runt Team Bleekemolen het Dayzers Racing Team. De drie Alfa's 147 worden bemand door de supersnelle rijders Sebastiaan en Michael Bleekemolen en Allard Kalff. Het team is bijna iedere race op het erepodium geëindigd en is gebrand op een zege tijdens het grootste autosportevenement van Nederland!

Voor de redactie: Voor nadere informatie: Jeroen Bleekemolen, (06) 54 76 11 62, Michael Bleekemolen (06) 53 16 00 22, Sebastiaan Bleekemolen, (06) 53 19 71 48.