MARLBORO MASTERS

Ferrari Formule 1 in actie tijdens Marlboro Masters

Autosportliefhebbers kijken reikhalzend uit naar komend weekeinde. Op 10 en 11 augustus vindt op Circuit Park Zandvoort de twaalfde editie van de Marlboro Masters of Formula 3 plaats, het onbetwiste hoogtepunt op de Nederlandse racekalender. Een vast onderdeel tijdens dit evenement is het spectaculaire demonstratieprogramma, waarin dit jaar een hoofdrol is weggelegd voor het Ferrari Formule 1 Team.

De Marlboro Masters is voor racefans de enige gelegenheid om de auto van wereldkampioen Michael Schumacher in Nederland in actie te zien. Testrijders Luciano Burti en Luca Badoer geven op beide dagen een demonstratie met de Ferrari F1-2001. Op beide dagen krijgt de Ferrari gezelschap van het Marlboro Yamaha Team, dat met de spectaculaire viertakt motoren uitkomt in het wereldkampioenschap Moto GP. Rijders Carlos Checa en Max Biaggi geven in Zandvoort een bloedstollende demonstratie.

Bovendien komt op beide dagen de Amerikaan Randy Mamola in actie met een tweezits-versie van de Yamaha Grand Prix-machine. Hij zal een aantal passagiers, waaronder bekende Nederlanders als Rintje Ritsma, de belevenis van hun leven geven. Tenslotte is er op zondag een demonstratie van de achtcilinder toerwagens uit de DTM, het Duits toerwagenkampioenschap, dat op 29 september aanstaande een race op Circuit Park Zandvoort zal rijden. Tijdens de Marlboro Masters krijgen de bezoekers een voorproefje van dit spektakel, inclusief de Nederlandse DTM-coureur Patrick Huisman.

Niet minder dan 48 coureurs uit 19 landen zijn ingeschreven voor deelname aan het hoogtepunt van het evenement: de Marlboro Masters of Formula 3. Onder de deelnemers zijn diverse toprijders uit het Brits, Duits en Frans Formule 3-kampioenschap. Dit jaar komen er maar liefst vijf Nederlanders aan de start, een hoogtepunt in de twaalfjarige geschiedenis.

De status van de Marlboro Masters is internationaal onbetwist; dat succes tijdens de Marlboro Masters een goede aanbeveling op het CV van iedere rijder is, geldt als vaststaand feit. Inmiddels hebben vele deelnemers aan de Marlboro Masters hun weg naar de Formule 1 gevonden: David Coulthard, Rubens Barrichello, Luca Badoer, Jos Verstappen en Ralf Schumacher zijn slechts enkele voorbeelden. Ook de winnaar van vorig jaar, Takuma Sato, rijdt dit jaar in de Formule 1.

Ook de rest van het volle raceprogramma mag er zijn. Zo is er een race van de EuroBOSS-serie, een kampioenschap voor Formule 1, Formule 3000 en Indy Car-bolides uit de jaren tachtig en negentig. Hierin zal ondermeer de Nederlander Tom Coronel met een Benetton Formule 1 wagen uit 1997 aan de start verschijnen.