KNHS Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie



---

Arjen Teeuwissen trekt zich terug voor Jerez

29-7-2002

ERMELO - Dressuurruiter Arjen Teeuwissen heeft besloten zich terug te trekken voor de Wereldruiterspelen in het Spaanse Jerez de la Frontera in september. Zijn 14-jarige toppaard Gestion Goliath T bevindt zich op dit moment niet in de topvorm die voor dit Wereldkampioenschap nodig is.

Het duo Teeuwissen/Goliath won het afgelopen jaar nog individueel zilver op het Europees kampioenschap Dressuur in het Duitse Verden. Daarnaast wonnen zij reeds Olympisch teamzilver (2000), twee maal Europees teamzilver (2001 en 1999), individueel Europees brons (1999) en werden zij Nederlands Kampioen (1999).

Sinds het begin van dit seizoen verkeert het duo niet in de vorm die we van hen gewend zijn. Na het Nederlandse kampioenschap in Nijmegen, zat er echter wel een stijgende lijn in de prestaties. In Moskou presteerde Goliath weer bijna op zijn oude niveau, met een tweede plaats in de kür op muziek. In overleg met chef dequipe Ghislain Fouarge is besloten om nogmaals te starten, nu in het Duitse Nörten-Hardenberg, waar bleek dat Goliath op dit moment zijn topniveau nog niet constant kan vasthouden.

In het belang van het paard Goliath en in het belang van de voorbereiding van de andere A-kaderleden, heeft Arjen zelf de beslissing genomen om zich terug te trekken voor de selectie voor Jerez.

Arjen Teeuwissen: De voorbereiding voor Jerez was niet ideaal dit seizoen. Sinds het begin van dit seizoen was Goliath niet in topvorm. We hebben het probleem inmiddels gevonden. Goliath blijkt last te hebben van een maagzweer. Het is binnen een paar maanden te genezen, maar Goliath heeft het niet verdiend om zich niet in topvorm in Jerez te presenteren.

De overige A-kaderleden zullen zich op 11 augustus presenteren tijdens de laatste observatiewedstrijd in Kootwijk. Hier zullen van start gaan: Coby van Baalen met Ferro, Marlies van Baalen met Idocus, Tineke Bartels met Broere Jazz, Ellen Bontje met Gestion Silvano N, Sonja Gademann met Gestion Jup, Anky van Grunsven met Gestion Krack C, Gonnelien Rothenberger-Gordijn met Jonggors Weyden en Imke Schellekens-Bartels met Gestion Janssen.

Na afloop van de wedstrijd in Kootwijk zal chef dequipe Ghislain Fouarge het dressuurteam bekend maken, dat Nederland zal vertegenwoordigen in het Spaanse Jerez de la Frontera.

Bron: KNHS / Christa van Duin