Universiteit Maastricht

Persmededeling
7 augustus 2002

WERELDCONGRES OVER RECHT EN GEZONDHEID VAN 11 TOT 15 AUGUSTUS 2002 IN MAASTRICHT

Van 11 tot 15 augustus 2002 vindt in het MECC Congres Centrum in Maastricht het 14de Wereld Congres voor Gezondheidsrecht plaats. Circa 550 artsen en juristen uit zo'n 55 landen over heel de wereld komen bij elkaar om op mondiale schaal allerlei juridische en ook ethische vraagstukken betreffende gezondheid en gezondheidszorg te bespreken. Het is voor de eerste keer dat het tweejaarlijkse congres van de World Association for Medical Law in Nederland plaatsvindt.

Congresvoorzitter is prof.mr Frans van Wijmen, hoogleraar gezondheidsrecht aan de Universiteit Maastricht, van waaruit het congres ook wordt georganiseerd. Bij de organisatie zijn alle hoogleraren gezondheidsrecht uit Nederland betrokken.

Maandagochtend 12 augustus wordt het congres geopend door prof.dr Herre Kingma, Inspecteur-Generaal bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Elke dag wordt begonnen met plenaire bespreking van een belangrijk en actueel thema:

- Nieuwe ontwikkelingen in patiƫntenrechten

- Genen en patenten

- Voortplanting en gezondheidszorg

- Geneeskunde, recht en de media

Op dinsdagmiddag 13 augustus is een speciale sessie gepland over telegeneeskunde, waarbij ook een demonstratie plaatsvindt van opereren via een netverbinding, telechirurgie.
Over het hele congres worden in een 50-tal parallelsessies alle verdere thema's van het gezondheidsrecht besproken.