Korps: Groningen, plaats: Diverse 11-08-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
zondag 11 augustus 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: doorrijden na ongeval
De politie heeft zaterdagavond op de Antwerpenweg een 18-jarige stadjer aangehouden. De man was met zijn auto op de kruising met de Bornholmstraat uit de bocht gevlogen en had daarbij een verkeersbord omver gereden. De man was doorgereden. Toen agenten een onderzoek in de omgeving instelden troffen ze de verdachte aan. Hij gaf een valse naam op en verklaarde niet van een ongeval te weten. Bij onderzoek aan zijn auto werd echter wel schade ontdekt. De man bekende en werd overgedragen aan de Marechaussee.

Groningen: aanrijding met alcohol
Op de Muurstraat werd zaterdagmiddag een 27-jarige Groninger aangehouden. De man was met zijn auto tegen een geparkeerd staande auto gebotst. Toen agenten de schade kwamen opnemen bleek dat de man alcohol had gebruikt. Bij een blaastest werd 1.5 promille in zijn bloed ontdekt. De man kreeg een boete en zijn rijbewijs werd ingenomen.

Groningen: vechtersbazen gepakt
De politie kreeg afgelopen nacht een melding van een ruzie bij een café aan de Spilsluizen. In het café bleken drie mannen ruzie te hebben gekregen met een 29-jarige vrouw uit Groningen. De ruzie werd op straat voortgezet, waarbij meerdere mensen zich mengden in de ruzie. Uiteindelijk gingen de drie verdachten er vandoor. Zij konden op aanwijzing van het slachtoffer worden aangehouden op de Marktstraat. De drie verdachten, 21, 20 en 30 jaar oud en afkomstig uit Groningen werden meegenomen naar het bureau. Onderzocht moet nog worden waardoor de vechtpartij ontstond.

Groningen: man valt met bromfiets na alcohol gebruik Op de Aduarderdiepsterweg troffen agenten afgelopen nacht een 41-jarige man uit Groningen op het wegdek aan. De man was met zijn bromfiets in de berm terechtgekomen en uiteindelijk tegen het wegdek gesmakt. Gezien het letsel werd de man naar een ziekenhuis gebracht, waar bleek dat hij een schouderblad had gebroken. De man was bovendien onder invloed van alcohol, maar hij weigerde elke medewerking aan een blaastest en bloedproef. Na behandeling in het ziekenhuis werd de man eerst ter ontnuchtering ingesloten. Hij gaat in de loop van de zondag met enkele forse boetes naar huis.

Slochteren: hoofdwond en auto total loss
Een 23-jarige man uit Slochteren raakte zaterdagochtend vroeg met zijn auto van de weg. De man raakte in een bocht van de Hoofdweg in een slip en botste met zijn auto tegen een metalen geleiderail. De auto van de man raakte zwaar beschadigd en de bestuurder liep een forse hoofdwond en een gebroken hand op. Na behandeling mocht de man aan het politiebureau nog een blaastest afleggen. Hierbij werd bijna 0.8 promille alcohol in zijn bloed geconstateerd. De man kreeg een boete.

Onderdendam: vernieling autos
In de nacht van vrijdag op zaterdag werden bij de haven van Onderdendam aan de Warffumerweg vier geparkeerde autos door vandalen beschadigd. Een 62-jarige inwoner van Hazerswoude ontdekte dat zijn ruitenwissers waren vernield. Bij onderzoek bleken nog drie auto beschadigd. De politie stelt een onderzoek in.

Garsthuizen: iets te hard, weg rijbewijs
Op de Eemshavenweg werd een 24-jarige man uit Uithuizen betrapt bij het te hard rijden met zijn auto. De man passeerde een onopvallende politieauto met zeer hoge snelheid. Gevolgd door de politie auto bleek de man met snelheden rond de 170 km per uur richting de Eemshaven te rijden. Hierbij werd door de man meerdere keren op gevaarlijke wijze ingehaald. Nadat de man was stilgezet kon hij zijn rijbewijs inleveren en staan hem enkele forse boetes te wachten.

Zevenhuizen: man met pillen in disco
Een 16-jarige jongen uit Emmeloord werd afgelopen nacht in een disco aan het Hoofddiep in Zevenhuizen aangehouden. De jongen werd door het personeel betrapt die hem overdroegen aan de politie. Hij bleek in het bezit van meerdere weedzakjes. Bij de overbrenging naar het bureau verzette de jongen zich hevig. In het politiebureau bleef de jongen zich hevig te verzetten en vernielde hij een deur en lichtknop. Aan het bureau verklaarde de jongen weedzakjes te sparen. In de zakjes werd niets aangetroffen. Hij werd na verhoor en een proces verbaal voor bedreiging, verzet en het opgeven van een valse naam weggestuurd.

Groningen: ernstig verzet
De politie werd zaterdagnacht om assistentie gevraagd bij het AZC Ten Boer. Een 18-jarige man, aan wie de toegang tot het terrein was ontzegd, weigerde het terrein te verlaten. Nadat hij vrijwillig met de gealarmeerde agenten meeging begon hij zich plotseling te verzetten. Uiteindelijk moest de man door zes mensen worden overmeesterd en werd hij geboeid meegenomen naar het bureau en ingesloten.

Ter Apel: man met invalidenkar te water
Een 56-jarige inwoner van Ter Apel raakte zaterdagmiddag op de St.Luciastraat met zijn invalidenkar in een vijver. De man wilde een rondje vijver maken en kwam uiteindelijk op een onverhard schuin aflopend pad terecht. Hij kon niet snel genoeg tot stilstand komen zodat hij in het water belandde. De man wist zelf op het droge te klauteren. Omstanders konden zijn voertuig op het droge trekken. De man moest met een snijwond naar een ziekenhuis voor behandeling.

Westerlee: slecht weer, tent kan vliegen
Een feesttent aan de Rozenlaan bleek zaterdag niet bestand tegen de hevige regenval en harde wind. Terwijl een kleine 20 mensen bezig waren met de laatste voorbereiding voor het dorpsfeest kwam de wind onder het doek. De gehele tent werd in de lucht geslingerd en kwam enkele tientallen meters verderop weer op de wereld terecht. De tent bleek zo zwaar beschadigd dat het feest moest worden afgezegd. Er deden zich geen persoonlijke ongevallen voor.

Hoogezand: zoon bedreigt moeder
Een 23-jarige man uit Foxhol werd zaterdagavond in de tuin van de woning van zijn moeder aan de Ruimtevaartlaan aangehouden. De man bleek zijn moeder te hebben bedreigd en vernielingen te hebben aangericht in de tuin. Een buurman moest de vrouw behulpzaam zijn om de verdachte te verwijderen. De zoon werd meegenomen naar het bureau waar hij een proces verbaal kreeg uitgereikt. Na verhoor weggestuurd. .

Hoogezand: benzinedieven
Zaterdagnacht troffen agenten op de Produktieweg een tweetal benzinedieven aan. De twee, een 20-jarige man uit Hoogezand en een 19-jarige vrouw uit Sappemeer zaten in een geparkeerde auto langs de Produktieweg. Getuigen vertrouwden het niet en waarschuwden de politie. Toen de dienders bij het stel kwamen bleek in de openstaande kofferbak enkele jerrycans met diesel te staan, terwijl ook naast de auto nog enkele jerrycans werden gevonden. Bij een geparkeerde vrachtauto troffen de agenten een slang en losse tankdop aan. De beide verdachten werden voor het verdere onderzoek ingesloten.

Wildervank: vernieling fietsen na weigering kroeg Een 28-jarige man uit Eexterveenschekanaal werd afgelopen nacht op de Nijverheidsstraat opgepakt. De man werd niet binnen gelaten in een café. Hierop reageerde de man zich maar af op de voor het café staande fietsen. De man werd meegenomen naar het bureau en eerst maar ingesloten van nader verhoor.

Vlagtwedde: inbrekers overlopen
Terwijl de bewoners van een vakantiewoning aan de Vennen heerlijk lagen te slapen hoorden ze plotseling een raam sneuvelen. Toen ze naar de woonkamer van het huisje liepen zagen ze een grote chaos. Inbrekers bleken met behulp van een grote betonnen straattegel een ruit te hebben ingegooid die uiteindelijk op de eettafel was beland. De gehele kamer was bezaaid met glas en uit de woning bleken een portemonnee, mobiele telefoon met lader en een zonnebril te zijn weggenomen. De dader was inmiddels gevlogen. *Ook de bewoners van een woning aan de Jan Steenstraat in Hoogezand overliepen afgelopen nacht een inbreker. Zij schrokken wakker en nadat de bewoner op onderzoek was gegaan trof hij een onbekende man in zijn woning aan. Toen hij verbouwereerd aan de inbreker vroeg wat hij kwam doen ging deze er vandoor. Uit de woning wordt geld uit een portemonnee vermist. De verdachte kwam de woning vermoedelijk binnen door het slot open te flipperen. Deze bleek niet op het nachtslot te zitten.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie tel.0900-8844 (lokaal tarief)