Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-08-2002 Persberichten districten Stad Utrecht, 10.30 uur

Aanhouding auto-inbrekers op heterdaad

UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie op de St. Eustatiusdreef twee mannen van 23 en 28 jaar uit Utrecht op heterdaad aangehouden voor het inbreken in een personenauto.

De politie ontving rond 02.30 uur de melding van alerte getuigen dat twee mannen op dat moment aan het inbreken waren in een auto. De agenten kwamen zachtjes aanlopen en zagen het duo bij de auto. Bij het zien van de politie wilde het duo ervandoor gaan, maar de agenten wisten het tweetal direct te pakken te krijgen en aan te houden.

Bij het boeien van de verdachten bleken dat zij een schroevendraaier en een kniptang in hun bezit hadden. Het portierslot van de auto was vernield en de bedrading van het contactslot hing los. Beide verdachten zijn ingesloten in het bureau voor nader onderzoek en verhoor.

Vechtpartij

UTRECHT Op zaterdagmiddag is op het Lucasbolwerk een vechtpartij uitgebroken waarbij een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats diverse personen sloeg.

Een 51-jarige man zonder vaste- woon of verblijfplaats wilde de man tegenhouden en kreeg vervolgens een klap met een lege fles. Hierop liep de man hoofdletsel op. Daarop werd door omstanders de politie ingeschakeld die de 51-jarige man heeft aangehouden en meegenomen naar het bureau. Oorzaak van de vechtpartij is waarschijnlijk een teveel aan genuttigd alcohol.

Jongen beroofd

UTRECHT Op zaterdagavond is bij het Moreelsepark een 17-jarige jongen uit Meppel het slachtoffer geworden van beroving door twee mannen.

De jongen werd door de mannen aangesproken in het voorbijlopen. Om van de twee af te zijn leende de jongen even zijn shag uit. Deze krijg hij echter niet terug. Daarop eisten de manen van de jongen geld en goederen. Toen de jongen dit weigerde, toonden de mannen een mes. De jongen vluchtte daarop in de richting van een passerende vrouw die meteen de politie belde. Daarop koos het duo het hazenpad.

De politie heeft samen met de jongen in de omgeving rondgereden om te kijken of de twee berovers hier liepen. Zij werden echter niet meer aangetroffen.

Auto spontaan in brand

UTRECHT Op zaterdagavond ontving de politie rond 18.50 uur de melding van een auto die in brand stond op de Vlierboomstraat. Op de plek aangekomen stond de eigenaar van de auto die in minder nette bewoording aangaf dat de brand al uit was en dat de agenten wel weg konden gaan.

Dit wekte de interesse van de agenten die meteen het deels verbrande voertuig controleerden en constateerden dat deze onverzekerd was. Na een gesprek me de eigenaar bleek dat de auto geparkeerd stond, door onbekende oorzaak in de brand is gevlogen en vervolgens spontaan gaan rijden. De eigenaar en een buurman hebben getracht de auto tegen te houden, wat niet lukte. Daarop is het voertuig tegen twee geparkeerde voertuigen gereden en ongeveer 100 meter verderop in de straat tot stilstand gekomen tegen een lantaarnpaal.

De politie heeft geassisteerd met het invullen van schadeformulieren van diverse bewoners en het voertuig en kentekenbewijs van de auto in beslag genomen voor nader onderzoek.

Winkeldief slaags met omstander
UTRECHT Bij het Hof van St. Jan is gisteravond een omstander slaags geraakt met een 51-jarige winkeldief zonder vaste woon- of verblijfplaats.

De man had een winkelmandje vol goederen meegenomen uit een nabijgelegen winkel. Dit werd gezien en omstanders spraken de man aan. Daarop zou de winkeldief een omstander diverse malen in het gelaat hebben geslagen, die hem daarop vastgreep en daarop tegen de grond sloeg.

Omdat de winkeldief te dronken was voor verhoor is hij door de politie ingesloten in het bureau voor ontnuchtering.