Politie Gelderland-Midden

REGIOPOLITIE GELRDERLAND MIDDEN.

DISTRICT WEST VELUWE VALLEI

UNIT MIDDEN.

PERSBERICHTEN.

Ede, 11 augustus 2002.

Vrijdag 9 augustus 2002.

AANRIJDING MET WILD.
Vond er donderdagavond een aanrijding plaats op de Rw N224 ter hoogte avn de Schaapskooi. Een 38 j. inwoner uit Nijkerkerveen borsdte met zijn vrachtauto tegen een plotseling overstekende ree. De vrachtauto werd licht beschadigd, de ree overleefde de aanrijding niet.

INBRAAK BEDRIJF
Werd er in de nacht ingebroken in een grootwinkelbedrijf aan de Keesomstraat. Door het vernielen van een ruit kon de dader het bedrijf binnen komen. Van daaruit werden diverse goederen ontvreemd.

DIEFSTAL UIT AUTO.
Deed een 34 j inwoner van Ede aangifte van diefstal uit zijn auto. Toen hij zijn bestelauto hedenmorgen ivm het afleveren van goederen parkeerde in de Grotestraat werd uit de auto een nog te bezorgen pakket weggenomen.

VROUW DRAAIT DOOR.
Werd de politie te hulp geroepen bij een bedrijf aan de Noordelijke Spoorstraat in Ede. Een 27 j inwoonster van Wageningen weigerde het bedrijf te verlaten, Toen zij dit ook weigerde na aanzeggen door de politie, werd ze buiten het bedrijf gezet. Hierop raakte de vrouw buiten zinnen. Na plaatsing in de politieauto schopte ze daarvan een ruit stuk. Op het politieburo onderzocht een arts haar waarna zij werd opgenomen in het ziekenhuis. De politie onderzoekt de zaak verder.

HOND GESTOLEN.
Deed een 57 j. inwoner van Harskamp aangifte van diefstal van zijn hond. De hond werd donderdagmiddag ontvreemd uit de kennel bij zijn woning. Het betreft een Jack Russel, bruin/zwart met lange staart.

ZATERDAG 10 AUGUSTUS 2002.

INBRAAK BEDRIJF.
Werd er in de nacht getracht in te breken in een bedrijf aan de Zandlaan. Door een ruitje te vernielen probeerde de dader binnen te komen. Vermoedelijk door het in werking treden van het alarm hield de dader het voor gezien.

INBREKERS AANGEHOUDEN.
Werden in de vroege morgen op de Lange Heideweg in Harskamp een drietal mannen aangehouden. De mannen, een 28 j inwoner van Arnhem, een 37 j inwoner van Duiven en een 25 j,. inwoner van Westervoort, werden kort in de omgeving aangetroffen van een woning waar juist bleek te zijn ingebroken. In een sloot werden inbrekerswerktuigen aangetroffen. Later op de dag werd een vierde verdachte aangehouden, een 42 j. inwoner van Westervoort. De mannen zijn ingesloten.

INBRAAK WINKEL.
Werd er in de nacht getracht in te breken in een winkel aan de Achterdoelen in Ede. Met een baksteen werd getracht de ruit van de winkel in te gooien, wat echter niet lukte. De ruit werd beschadigd.

INBRAAK WINKEL.
Werd er ingebroken in een winkel van winkelcentrum Lindenhorst. Door de voordeur open te breken kon de dader b innenkomen. Vanuit de winkel werden diverse goederen weggenomen.

SNELHEIDSCONTROLE.
Plaats: Rw.N224
Tijd: 08.00 14.00 u
Gecontr.voertuigen: 4120.
Te snel: 149

INBRAAK WONING.
Werd er ingebroken in een woning aan de Hammerdijk in Lunteren. Een raam aan de achterzijde van de woning werd opengebroken,w aarna de dader de woning binnen kon gaan. Vanuit de woning bleek niets te zijn ontvreemd.

INBRAAK WONING.
Bleek er te zijn ingebroken in een woning aan de Batenstein in Ede. Vermoedelijk is de dader via het slaapkamerraam op de 1e etage binnen gekomen. De woning bleek geheel te zijn doorzocht, diverse goederen bleken te zijn ontvreemd. De bewoners zijn op vakantie.

ZONDAG 11 AUGUSTUS 2002.

INBRAAK WINKEL.
Bleek er te zijn ingebroken in een grootwinkelbedrijf aan de Keesomstraat in Ede. Met een tegel werd een ruit vernield, waarna de dader het bedrijf binnen kon gaan. Nog niet bekend is wat er is ontvreemd.

INBRAAK WINKEL.
Werd er getracht in te breken bij een winkel aan de Grotestraat in Ede. Met een stuk metaal werd de ruit van de winkel ingegooid. Zover bekend werd er niets weggenomen.

MISHANDELING.
Zagen de diensdoende politiemensen op het Museumplein hoe een man een vrouw op de grond gooide. De vrouw, zijn vriendin zoals bleek, raakte met haar hoofd de grond. De man werd aangehouden en tegen hem werd procesverbaal opgemaakt.

INBRAAK AUTO.
Het afgelopen weekeinde werden een 5 tal geparkeerde auto's, geparkeerd op diverse plaatsen in de gemeente, opengebroken. Diverse goederen, waaronder nog steeds radio's alsmede een laptop, werden ontvreemd.