Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-08-2002 Persberichten district Heuvelrug, 11.45 uur

Rijden onder invloed

RHENEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 18-jarige man uit Veenendaal op een bromfiets op de Willem van Nassaustraat aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol.

Het was de politie opgevallen dat de man zonder achterlicht reed en dat zijn bijrijder geen helm droeg. Daarop werden zij gestopt en rook de agent een dranklucht bij de bestuurder. Na een ademanalyse bleek de man met 1,1 promille alcohol in zijn lichaam had gereden.

Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt en een rijverbod opgelegd van 4 uur.

Aggresieve gewonde

WIJK BIJ DUURSTEDE Op zaterdagavond heeft de politie het ambulancepersoneel assistentie gegeven om een agressieve man eerste hulp te verlenen.

Het ambulancepersoneel verzocht de politie om naar een tuin bij een woning aan de David van Bourgondiëweg te komen. Het personeel voelde zich niet veilig door het agressieve gedrag van het slachtoffer en de omstanders die door het ongeluk in paniek waren. In de tuin had de man zware brandwonden opgelopen aan zijn benen toen hij een barbecue met behulp van benzine en een aansteker probeerde aan te steken. Door de steekvlam die ontstond liep de man ernstige brandwonden op en moest behandeld worden in het ziekenhuis.

De politie heeft op verzoek van de verplegers plaats genomen in de ambulance waarin het agressieve slachtoffer vervolgens werd vervoerd naar het UMC in Utrecht. Tijdens deze begeleiding hebben zich geen problemen voor gedaan.

Rijden onder invloed

ELST Op de Rijksstraatweg heeft de politie op zaterdagavond een 46-jarige man uit Amerongen aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed in zijn personenauto.

Na een ademanalyse op het bureau bleek de man met 1,25 promille alcohol in zijn lichaam te hebben gereden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 5 uur.

Ongeval met letsel

ELST Op zaterdagochtend heeft rond 11.00 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto`s. Een 18-jarige man uit Rhenen verklaarde dat hij met zijn auto stond voorgesorteerd op de Rijksstraatweg om de Autoweg in te rijden. Hij zou daarop van achteren zijn aangereden door een 57-jarige automobiliste uit Nieuwegein.

Door de aanrijding raakte deze vrouw en een bijrijder in haar auto (personalia onbekend) gewond en zijn met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Ede vervoer