Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-08-2002 Persberichten district Rijn en Venen, 12.00 uur

Aanrijding

MAARSSEN Op de Sweserengseweg heeft zaterdagmiddag rond 17.50 uur een aanrijding plaatsgevonden. Een 60-jarige inwoner uit Curaqua (Suriname) reed met zijn auto over genoemde straat en kwam uit de richting van de Burgemeester Norbruislaan in Utrecht.

Op een gegeven moment wilde de man zijn auto keren, maar gaf hiervoor geen richting aan en liet ook de hem van achteren naderende auto met daarin een 24-jarige man uit Maarssen niet voorgaan. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij beiden gewond raakten. Ook de vriendin van de man uit Maarssen, die bij hem in de auto zat, raakte gewond.

Allen werden voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. Tevens bleek, dat de 24-jarige man alcohol had gedronken. Hij had een promillage van 1,25 in zijn lichaam. Hiervoor is apart proces verbaal tegen hem opgemaakt.

Aanhouding inbrekers

NIEUWER TER AA Zaterdagavond rond 23.00 uur zijn op de Ter Aaseweg drie mannen van resp.52, 34 en 35 jaar uit Utrecht (twee keer) en Meerkerk aangehouden op verdenking van het openbreken van een container.

Even daarvoor kreeg de politie een melding dat onbekenden op genoemde straat een container aan het open breken of branden waren. Op weg naar de locatie troffen zij een bestelauto langs de kant van de weg met daarin twee mannen. Een derde man stond naast de auto en gooide wat in de berm. Politiehond Max, die ook ter plaatse was, haalde de zak uit de berm. Hierin bleek een snijbrander te zitten.

De drie mannen werden hierop aangehouden op verdenking van diefstal uit de container. Zij zijn alledrie ingesloten op het politiebureau.

Openlijk geweld

MAARSSEN Twee mannen uit Maarssen van 37 en 23 jaar oud zijn even na middernacht in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden nadat zij vier mensen hadden mishandeld.

Op een veldje aan de Reigerskamp waren drie mannen van 23 (uit Maarssen), 21 en 34 jaar (beiden uit Utrecht) en een 19-jarige vrouw uit Utrecht aan het voetballen. Plotseling stopte er een auto waaruit de twee mannen uit Maarssen stapten die hen met een stok, een hamer en de vuist begonnen te slaan.

Getuigen waarschuwden de politie die beide mannen aanhield. De 19-jarige vrouw is door de ambulance meegenomen voor onderzoek, de drie andere geslagen mannen konden ter plaatse behandeld worden.

De 37-jarige en 23-jarige Maarssenaars zijn ingesloten op het politiebureau. De toedracht van de mishandeling wordt nog onderzocht.

Met een borrel teveel

BREUKELEN Een 32-jarige man uit Breukelen is zondagmorgen rond 00.30 uur betrapt op het rijden onder invloed. Bij een eerste blaastest bleek de man fors teveel op te hebben en hij werd aangehouden.

Op het politiebureau bleek de man 2 promille alcohol in zijn lichaam te hebben, dat is vier keer zo hoog als de toegestane hoeveelheid. Ook bleek de man niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Er is proces verbaal tegen hem opgemaakt.

Verkeerscontrole
KOCKENGEN Op de Ir Enschedeweg heeft de politie zaterdagmiddag een algehele verkeerscontrole gehouden. Er werden zes bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het niet dragen van de autogordel, verlopen APK en onleesbare kentekenplaten.