Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Breda

Datum: 11/8/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

Verwarde vrouw veroorzaakt twee aanrijdingen

BREDA: Een verwarde 30 jarige vrouw uit Rijen heeft gistermiddag op de Nieuwe Kadijk met haar auto twee aanrijdingen veroorzaakt. Tevens reed zij na een van deze aanrijdingen, nog een 22-jarige vrouw aan. De politie heeft de bestuurster aangehouden. De vrouw was vermoedelijk onder invloed van medicijnen.

Uit het onderzoek blijkt dat de verdachte tijdens een inhaalmanoeuvre in aanrijding kwam met een auto op de rechterrijstrook. Na deze aanrijding ontstond discussie met de betrokkenen omdat de Rijense geen politiebemoeienis wilde. Zij reed kwaad weg waarbij een 22-jarige vrouw op de motorkap van de auto belandde. Het slachtoffer had met haar rug naar de auto van de vrouw uit Rijen gestaan. Het rechterbeen van het slachtoffer was door de val van de motorkap geschaafd en deed veel pijn. Terwijl de agenten met de benadeelden aan het praten waren, kwam er nog een automobilist vertellen dat hij met dezelfde vrouw een aanrijding had gehad. Enkele minuten later kwam de veroorzaakster van de aanrijdingen weer langsrijden. Agenten zagen dat zij slingerend reed. Na een stopteken, bracht zij haar auto tot stilstand. Ze vertelde dat ze kalmeringspillen had ingenomen. Aan het bureau heeft een arts een bloedproef afgenomen. De auto bleek niet verzekerd te zijn. Na verhoor is de vrouw weer in vrijheid gesteld. De auto is getakeld. Die krijgt ze pas terug als ze een verzekering heeft afgesloten.

Mishandeling

BREDA: Zaterdagavond omstreeks 23.00 uur werd bij de politie gemeld dat een vrouw in een woning in Breda Noord mishandeld zou worden door een man. Ter plaatse bleek dat beide personen een relatie met elkaar hebben. De man, zijnde een 29 jarige inwoner van Breda, had zijn vriendin meermalen met de vuist geslagen. De vrouw die stelde in het recente verleden meermalen door hem mishandeld te zijn wenste aangifte te doen. Hierop heeft de politie de man aangehouden en ingesloten. Tegen hem zal proces verbaal worden opgemaakt.

Vechtpartijtjes in uitgaanscentrum

BREDA: Vannacht omstreeks 05.00 uur zijn een 17- jarige en een 19-jarige Bredanaar aangehouden omdat ze met elkaar aan het vechten waren op de Havermarkt. Enkele uren daarvoor, omstreeks 03.00 uur, werd een 18-jarige Bredanaar op de Reigerstraat aangehouden. Hij was bezig om een op zijn knieën zittende jongen met zijn vuisten te bewerken.

Inbraak in auto

WILLEMSTAD: In de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 augustus is ingebroken in een personenauto aan de Lantaarndijk te Willemstad. Men was de auto binnen gekomen door het inslaan van een ruit. Uit de auto werd een tent en diverse visserij artikelen ontvreemd ter waarde van ongeveer 600 Euro.

Overlast jeugd

GEMEENTE MOERDIJK: Het politieteam Moerdijk krijgt veel meldingen van overlast jeugd in de diverse kernen van de gemeente Moerdijk. De politie zal trachten daar wat aan te doen, maar kan dit niet alleen. Ouders zijn uiteraard de eerste verantwoordelijke voor hun jeugd. In Zevenbergen is door ouders toegestaan, dat een garagebox wordt gebruikt als "jeugdhonk". Van hieruit komt muziek en zijn er verplaatsingen van bromfietsen van en naar deze garage. In de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 augustus 2002 was het omstreeks 24.00 uur weer raak en is de politie gaan kijken. Inderdaad trof men daar een groep jongeren aan en is getracht met hen afspraken te maken. Helaas hebben zij zich daar niet geheel aan gehouden en zal in de toekomst niet meer met hen worden gesproken, maar zal de politie tot inbeslagname van geluidsapparatuur overgaan.

Verder heeft de politie voor de komende maand diverse bromfietscontroles gepland staan en zullen deze op de rollenbank geplaatst gaan worden. De politie gaat niet meer over tot sleutelen van bromfietsen, maar de veroorzaker krijgt steeds een hogere boete en zal zelfs op een gegeven moment worden gedagvaard. Indien mensen een gesprek willen hebben met de politieleiding van het team Moerdijk, dan kan daartoe altijd een afspraak worden gemaakt en zal de politie haar beleid en haar onmogelijkheden duidelijk maken. Overlast jeugd zal zeker mee worden genomen in het jaarplan 2003, maar meerdere partners zullen het probleem moeten aanpakken en natuurlijk de ouder/verzorger.

Auto uit bocht

MOERDIJK: In de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 augustus, omstreeks 03.00 uur is een bestuurder uit Breda met zijn auto in de bocht van Rijksweg A 16 naar Rijksweg A 59 uit de bocht gevlogen. Hij was gekomen van Rotterdam en ging in de richting Den Bosch. In de bocht raakte hij een paaltje en verloor daarbij de controle over het stuur. De auto werd beschadigd en tevens brak de stuurstang af. Auto is getakeld en de bestuurder kwam met schrik vrij. Van alcohol was geen sprake.

Woninginbraken

ETTEN-LEUR: Zaterdagmiddag is ontdekt dat in een woning in de Schimmelpennincklaan is ingebroken. Men heeft toegang tot de woning verkregen door met een schroevendraaier aan de achterzijde van de woning een draairaam te forceren. De gehele woning was doorzocht. De buit is nog niet bekend.

BREDA: Ook in een woning aan de Graaf Engelbertlaan is zaterdagmiddag een inbraak ontdekt. Aan de achterzijde van de woning heeft men de scharnieren van een raam los geschroefd waarna men het raam met een breekvoorwerp heeft uitgetild. Uit de woning is gereedschap gestolen zoals, twee boormachines, een decoupeerzaag, een slijpmachine, een acculader en een cirkelzaag.

Stoken zonder vergunning

FIJNAART: Werd op vrijdagmiddag 9 augustus gezien dat er werd gestookt aan de Boerendijk te Fijnaart. Dat was niet zo moeilijk gezien de enorme rookontwikkeling. Nader onderzoek leerde, dat men geen stookvergunning had aangevraagd. Men heeft een waarschuwing gekregen en het vuur moeten doven, omdat het verkeer behoorlijk hinder had van deze rookontwikkeling.