Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 11-08-2002
Persberichten district Maastricht
Zondag 11 augustus 2002

Maastricht Aanhouding na vernielingen

Op zondagochtend, omstreeks 5.45 uur, werd op de Markt een 33 jarige inwoner van Barcelona aangehouden. De man had een buitenspiegel en een ruitenwisser van een geparkeerde auto vernield. Daarvoor vernielde hij nog een ruit van een pand gelegen aan de Markt. De man werd aangehouden. Hierbij gedroeg hij zich agressief. De man werd in de boeien geslagen en overgebracht naar het hoofdbureau waar hij voor het verdere onderzoek werd ingesloten.

Maastricht/Valkenburg Rijden onder invloed

Om 1.00 uur werd op het Walramplein in Valkenburg een 64 jarige inwoner van Valkenburg gecontroleerd. De man bleek alcohol te hebben genuttigd. Uit de ademanalyse bleek een promillage van 0.9 o/oo. Tegen de man werd proces verbaal opgemaakt.

Omstreeks 03.00 uur kwam een patrouille op de Fregatweg een automobilist tegen die hoge snelheid kwam aanrijden. De man, een 26 jarige inwoner van Beek, bleek bij controle gedronken te hebben. Uit de ademtest bleek een promillage van o.8 o/oo. Tegen hem werd proces verbaal opgemaakt.

Maastricht Diefstal auto

Op zaterdagnamiddag, omstreeks 16.30 uur, werd vanaf Potteriestraat een auto gestolen. De auto was even tevoren door de eigenaar uit de garage gereden en stond daar met draaiende motor. Door getuigen werd gezien dat een man die op een fiets kwam aanrijden in de auto stapte en wegreed. Een getuige van de diefstal bleef op de weg staan om de auto tot stoppen te dwingen. De verdachte verminderde echter geen vaart. De getuige kon nog net voor de naderende auto worden weggetrokken door een andere persoon. Door de gewaarschuwde politie werd in de omgeving gezocht naar de dief en de auto. Het voertuig werd leeg aangetroffen in Tibeertstraat in Maastricht. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de verdachte.