Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 11-08-2002
Persberichten district Sittard
Zondag 11 augustus 2002

Grevenbicht Aanhoudingen met neppistolen

In de Staai in Grevenbicht werden in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks middernacht twee personen van 20 jaar en afkomstig uit Papenhoven en Middelburg aangehouden. De politie reageerde op een melding van getuigen die meldden dat twee mannen met wapens en gekleed in legerkleding zich in de berm en struiken verstopten als er iemand naderde. Het tweetal werd door de politie aangetroffen. In hun bezit sterk op echt lijkende handvuurwapens waarmee plastic bolletjes kunnen worden afgeschoten. Deze wapens vallen onder de Wet Wapens en Munitie. Tegen de knapen, die verklaarden een spel te hebben gespeeld, werd proces verbaal opgemaakt. De nepwapens zijn in beslag genomen.

Born Ongeval met letsel

Op zaterdagmiddag, omstreeks 13.30 uur vond er op de Rollenweg in Born een ongeval plaats. Een 18 jarige inwoonster van Born reed op haar scooter in de richting van de Langereweg in Born. In een bocht reed zij tegen een tractor bestuurd door een 60 jarige inwoner van Stein-Selfkant. Door de bocht heeft men elkaar niet zien aankomen. De bestuurster van de scooter moest met een breuk en kneuzingen naar het ziekenhuis worden vervoerd.

Sittard Met slok op achter het stuur

Omstreeks 3.30 uur reed een 20 jarige automobilist uit Sittard zonder verlichting over de Markt in Sittard. Hij werd hiervoor door een patrouille gecontroleerd. Hierbij bleek dat hij alcohol had gedronken. Uit de ademtest bleek een promillage van 0.9 o/oo, bijna tweemaal de toegestane hoeveelheid.

Tegen de man werd proces verbaal opgemaakt.

Een 42 jarige inwoner van Sittard fietste rond 4.00 uur zondagochtend slingerend door de Walramstraat in Sittard toen hij door de politie werd gecontroleerd. Bij de controle bleek dat de man 1.8 o/oo alcohol in zijn bloed had. Tegen hem werd proces verbaal opgemaakt.